Smerterne forsvandt på to dage!

27. juni 2022

Som superallergiker har Helena Stubbe Nielsen fra Hurup i Thy gennem flere år været vant til at passe ekstra godt på sit helbred – særligt det, hun spiser. Selvom det naturligvis ikke er nogen ønskesituation, er der én fordel, nemlig at man er nødsaget til at leve på en så sund og naturlig måde som muligt. Derfor sørger Helena for selv at lave så mange fødevarer som muligt bl.a. ved selv at dyrke sine grøntsager.

Udover allergien er Helena også plaget af slidgigt i nakke, lænd og knæ, men går i varmtvandsbad og gør en masse øvelser for at holde gang i leddene.

En sådan kombination af besværlig allergi og slidgigt ville tage pippet fra de fleste, men ikke Helena. Hun har efterhånden levet med det i mange år, og med mange år opnår man som regel en del erfaringer. Hun ved derfor, hvad hun skal være opmærksom på for at holde sig i gang – ikke bare derhjemme, men også når hun er ude blandt andre. Hun lever en aktiv pensionisttilværelse både hjemme hos sig selv og med at hjælpe andre.

Det værste, der kunne ske for hende, var at blive ramt på mobiliteten. Men det skete for nyligt. Hun blev ramt af stærke iskiassmerter i venstre hofte og ben, hvilket hæmmede hende meget.

Tåler ikke kemisk medicin

Helena gjorde som hun plejer, når helbredet skranter. Hun opsøgte sin læge, der stillede diagnosen, gav en blokade og udskrev en recept. Det er for så vidt ganske normalt – det unormale består i, at hun ikke køber medicinen – med fuldt overlæg.

– Det er fordi jeg ikke kan tåle medicin på grund af min allergi, fortæller Helena.

– Men jeg bruger lægen til at få stillet den rigtige diagnose, og derefter søger jeg efter naturmedicin, der kan hjælpe på det, der nu måtte være galt. Naturmedicin har jeg nemlig aldrig haft bivirkninger af eller dårlige erfaringer med.

Smerterne forsvandt efter to dage

Men én ting er at få en diagnose – noget andet er at finde den rigtige naturmedicin.

– Jeg kontakter som regel en god bekendt, der arbejder med naturmedicin. Da han hørte min diagnose, anbefalede han mig at bruge to midler: Atrogel og Fortodol. Atrogel skulle jeg smøre på det smertende sted tre gange om dagen. Fortodol skulle jeg tage mod smerterne, også tre gange om dagen. Han sagde, at det ville få smerterne til at forsvinde indenfor tre dage. Ja, det er godt med ham, tænkte jeg, men jeg måtte prøve det, for smerterne var uudholdelige. Han tog dog også fejl – smerterne var nemlig væk allerede efter den anden dag! Det var helt fantastisk.

Ikke en mirakelkur

Naturmidlerne kan også bruges til Helenas slidgigt – alligevel vokser træerne ikke ind i himlen:

– Det betyder ikke, at smerterne er væk for altid, for jeg mærker stadig ofte, for ikke at sige næsten dagligt, til slidgigten, som giver smertende led. Men jeg er glad for at have fundet noget, der hjælper mig til at udholde smerterne. Jeg har opdaget, at Atrogel også hjælper på slidgigten, derfor smører jeg tre gange om dagen denne gel på de smertende led, så jeg fortsat har mulighed for at gøre de ting, jeg gerne vil. Det er også vigtigt for mig at understrege, at det ikke er nogen mirakelkur, for en sådan findes ikke. Alderen sætter sine spor og kan som bekendt ikke bremses. Man skal derfor ikke forvente mirakler. Grunden til, jeg siger det, er, at jeg ofte har set de her blade, hvor en har prøvet et eller andet middel og derefter lige pludselig kan springe og hoppe rundt som en anden teenager. Det virker alt for overdrevent på mig. Forstå mig ret – jeg er naturligvis glad og taknemmelig for den hjælp Atrogel og Fortodol er for mig, men teenager er og bliver jeg ikke af at tage dem. Jeg ønsker bare, at folk, der er i samme situation som mig, ikke håber og tror, at de lige pludselig kan alt muligt urealistisk. Til gengæld håber jeg, at de kan få lindret deres smerter ligesom jeg, så de kan leve hverdagen med lyst og glæde.

Ja, Helenas jyske aner fornægter sig ikke…

Forrige artikelLungeforeningen: Hold dig fysisk aktiv og stærk under corona krisen

Næste artikelHelseteket: Olivenblade

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.