Nyheder

Smid skoene og mærk energien under dine fødder

Foto: Colourbox
24. april 2018

Du har sikkert mange gange som barn løbet rundt på græsplænen i bare fødder. Princippet og ideen bag Earthing er egentlig ligeså enkelt: når vi er i kontakt med jorden, opnår vi en elektrisk balance, som har store positive effekter på vores helbred.

Tag dine sko af. Det er faktisk det eneste, det kræver, hvis du vil forsøge dig med ’Earthing’, som siges at kunne reducere stress og ældende inflammation.

Den videnskabelige validering af Earthing-idéen startede i 1998, da amerikaneren Clint Ober stillede sig selv spørgsmålet: Kan vores helse tænkes at påvirkes af, om vi har direkte kontakt med jorden? Og er der negative konsekvenser ved at isolere os fra jorden med sko?

Den forskning, der siden er foretaget, har vist, at jordforbindelse skaber vigtige, positive forandringer i kroppens elektriske tilstand, med følgende positive effekter på kroppens evne til selvregulering og selvheling.

Dine skosåler blokerer for energi

Gennem tiden har vi mennesker gået barfodede omkring på jorden og sovet direkte på den. De, der udøver Earthing, mener, at nutidens livsstil adskiller os i stigende grad fra denne strøm af helbredende energi fra Jorden.

Teorien bag Earthing er, at vores sko med isolerende gummi- og plastiksåler blokerer for jordens strøm af helbredende energi.

Den enkleste måde at få jordforbindelse på er at gå ud med bare fødder på græsset, på jord og på andre elektrisk ledende materialer. Trægulve og asfalt er isolerende, men f.eks. et stengulv eller ubehandlet beton virker fint. Et bad i havet er optimalt!

Vigtigheden af antioxidanter

De Earthing-studier, der er foretaget, og den feedback, man har fået fra tusindvis af personer, der har smidt skoene, giver et meget konsistent billede: Reduktion af inflammation og smerter, som kan forklares ved, at kroppen tilføres elektroner, der modvirker frie radikaler.

Kroppen er konstant udsat for frie radikaler, som er atomer eller molekyler, der er elektrisk “ude af balance”. De frie radikaler hører man oftest om i forbindelse med hudpleje, hvor de skaber rynker, fordi de nedbryder hudens kollagen.

Men frie radikaler virker også længere inde i kroppen. De spiller f.eks. en central rolle ved inflammation, dvs. betændelsestilstande, som mange sygdomme udspringer af.

For at eliminere inflammationen kan man tilføre elektroner, som strømmer op fra jorden. Da de frie radikaler er positivt ladede, vil de negativt ladede elektroner fra jorden neutralisere deres virkning.

Jorden påvirker vores krop

At jorden påvirker vores krop kan virke som en absurd tanke, men tænk f.eks. på ekstreme vejrfænomener:

– Kraftigt tordenvejr er årsag til forskellige kropslige symptomer. Man kan blive tung i hovedet, træt, få hovedpine, sove dårligt og blive irritabel. Fælles for tordenvejr og andre meteorologiske fænomener, f.eks. fønvinden i Alperne og siroccoen i Nordafrika, er, at de er meget positivt ladede, og det påvirker kroppen, siger læge Helge Volkmann.

Uanset, om man tror på Earthing eller ej, så koster det ikke noget at smide skoene og mærke græsset under tæerne – om ikke andet, opnår man en følelse af frihed ved at gå barfodet.

Forrige artikelFår du nok af det kræftbekæmpende spormineral selen?

Næste artikelFødder kan også være smukke!