Madpakker pakket ind i sølvpapir udleder 30 gange så meget CO2.
Derudover kan sølvpapir afgive aluminium, når det er i kontakt med sure madvarer som citron eller syltede rødbeder.
Madpapir, der ikke er svanemærket, kan indeholde skadelige stoffer som fluorstoffer, der er miljøbelastende og blandt andet er mistænk for at være hormonforstyrrende.
Et nyt studie sætter yderligere spørgsmålstegn ved brugen af fluorstoffer. Læs artiklen her.
Hvis drikkedunken lugter eller smager af metal eller plast, er det tegn på, at produktet frigiver kemikalier.
I år udførte tænk en test af otte forskellige drikkedunke. Kun to fik en gul kolbe, hvilket betyder, at de indeholder begrænsede mængder af problematiske kemikalier. Resten af dunkende kunne tænk ikke måle nogle problematiske kemikalier i.
Hvis du vil være helt sikker på ikke at få kemi i drikkedunken, findes der heldigvis flere i glas. Hos økosjov.dk kan du for eksempel få en glasdunk fra lifefactory med beskyttende hylster. Find den her.
Brug kun beholdere, der er beregnede til at komme i kontakt med mad. De har som regel et lille symbol med et glas og en gaffel.
Skal bøtten i mikroovnen, er det vigtigt at tjekke, om den er beregnet til det. Ellers kan den frigive kemikalier til maden.
Hvis du vil være hel fri for kemi, kan du mange steder få glasbeholdere, der også kan bruges til madpakken.
Kilder: taenk.dk
Forrige artikelQ10: Vores helt egen naturlige energi
Næste artikelTilsætningsstoffer: Kunstige eller naturlige?