Krop

Snotfrit familieliv – til kamp mod infektioner

11. maj 2010

Få Henrik Jacobsens tips til tilskud og sunde tiltag, der kan holde forkølelser og infektioner ude af ørerne.

Som forældre ønsker man altid at gøre det bedste for sine børn, og vi ringer og kører også gerne en ekstra gang til vagtlæge eller læge for at få lyttet og undersøgt, når der er noget i vejen. Vi har 5 børn og altid lagt vægt på økologi, vegetarisk og sund livsstil og med motion til familien. Vi lægger også vægt på at forebygge og har gode erfaringer med denne strategi. Derfor har jeg denne gang fundet nogle af de tips og muligheder, vi bruger, for at undgå at blive ramt af typiske ’børnesygdomme’ som snot, hoste og ondt i ørerne.

Spar på sukkeret

En ting, vi har haft gode erfaringer med, er at tage vores aftalte oprindelige slikdag væk og erstatte den med frugt. Sukkerindtagelsen i dagligdagen er reduceret til et minimum, og det er kun til højtider og til fødselsdage, der er andre regler. Samtidig har vi regnet på, hvad slik kostede til en familie på 7. Pengene er i stedet blevet brugt til trampolin, skiferie og Legoland-årskort for de mindste. Det er en stor motivationsfaktor for vores børn.

Maddag til alle

Det er vigtigt, at børn altid skal smage på maden, og vi har indført maddag, hvor de små hjælper til og de store selv kommer med forslag. Mad, der er lavet af naturprodukter, smager af mere, giver energi og overskud.

Gode tilskud

Vitaminer – i vinterhalvåret får de små en tyggebar vitamin- og mineraltablet – 1 stk. Bamsevitamin pr. dag.

Frisk luft og lys

Det er hyggeligt og naturligvis vigtigt at få sig selv og sin familie ud, hvor der er lys og luft. Det er måske svært at komme af sted, men er der noget spiseligt med og et samlende mål, kan en tur blive rigtig god.

Den danske natur har mange spændende muligheder, som også kan planlægges på nettet. Tag f.eks. en rygsæk med og udvælg et sted, hvor der må laves bål. Dine børn vil elske dig for det.

Husk, at solens lys danner D-vitaminer, når den rammer huden. Det styrker immunsystemet.

Naturligt tilskud

Bio-Strath er et schweizisk naturprodukt, hvor man har fået gærceller til at spise immun-urter, så når produktet indtages, er bio-tilgængeligheden optimal. Indeholder 61 næringsstoffer. Bio-Strath styrker immunsystemet og fremmer optagelsen af næringsstofferne fra maden.

Bio-Strath er fri for farvestoffer, konserveringsmidler, aromastoffer, gluten og laktose og fås som eliksir, dråber og tabletter.

Vi bruger altid dråberne og putter dem gerne i en smoothie eller presset saft.

Urte-vitamin-eliksir

Salus Multivitamin Energeticum Urte-Vitamin-Eliksir er en letoptagelig og velsmagende eliksir baseret på et højt indhold af urter og vitaminer. Har man haft en træls periode med indtagelse af medicin, er den rigtig god til at få energien tilbage.

Ingredienserne i Salus Multivitamin Energeticum Urte-Vitamin-Eliksir er marietidsel, kola, kelp, almindelig hvede, smalbladet solhat og frugtsaftkoncentrater fra appelsin, passionsfrugt, guava, grape, abrikos, gulerod, citron og æble.

Til voksne anbefales 10 ml pr. dag.

Rød solhat

Dr. A. Vogel er en af de plantelæger, der gennem foredrag og praktisk erfaring, har virket for udbredelsen af rød solhat som naturmiddel i Europa. Planten indeholder forskellige stoffer med antibiotiske virus- og betændelses­hæmmende stoffer som echinacocid, æterisk olie, inulin, betain, harpiks, bitterstoffer, fystiterol mm. Man anvender blomsten og hele urte- og roddelen.

Ny viden viser, at stofferne i rød solhat afbalancerer immunsystemets celler, så ingen bliver dovne og ingen for aktive, hvilket er enestående. Fås som: Rene Echineacea urtedråber. Echinacea tabletter: 1-2 tabletter med vand

3-5 gange pr. dag (lette at sluge) Echinacea urtekapsler: 1- 3 kapsler pr. dag med vand. Echinacea er en af de planter, som arbejder godt sammen med andre naturmidler. Vi bruger gerne dråberne, da de kan blandes op i vand eller sammen med en helseblanding.

Indkøbstips

Har man ikke mulighed for at lave en helsedrik til sig selv eller sin familie, kan man købe udmærkede smoothies eller børnedrikke – f.eks. ”De 7 dværge”, der er lavet af økologiske kvalitetsprodukter.

Bemærk, at man skal følge deklarationen på de enkelte naturmidler og naturlægemidler angående indtagelse mm.

Citruspresseren

Det er en himmelsk drik, der kommer fra et dusin appelsiner i citruspresseren – mums. C vitaminer kan også købes med naturlig Acerola kirsebær og tages som tilskud.

C-vitaminer styrker kroppens immunsystem og forebygger infektionstilstande. En af grundene til at vi skal have 6 stykker frugt og grønt pr. dag.

Vitaminbombefabrik

Hænger familien med hovedet eller er foråret for træls, tager vi saftpresseren frem og får lavet friskpresset saft. Det smager godt og er en lettilgængelig vitaminbombe for børn og voksne. Prøv f.eks. vores opskrift på en forårsdrik:

500g gulerødder vaskes og presses med rensede og ituskårne æbler. Det virker og smager. Det kan stort set gøres med alle grønsager og frugter. Man skal holde sig fra løg og porre. Lidt hvidløg friskpresset i, kan jage alt og alle fra døren. Rødbeder og æbler – halvt af hvert – er også en god helsedrik.

Smoothies

Smoothies er også lækre. Snak med børnene om, hvordan den skal sammensættes. Vi har mange bær fra haven, som vi blander sammen med knuste hørfrø og mandler.

Opskrift: En håndfuld solbær, hindbær, ribs og jordbær, blendes med en spsk. friskmalet hørfrø og mandler samt 1 spsk. valleprotein. Smages til med æblesaft. Det er en cool drik til alle.

PS. Jeg kom til at snakke med min tandlæge om, hvor let det kunne være at få frugt i børnene med smoothies, men hvor bekymret man også kunne være for påvirkning af syre på tænderne. Tandlægen anbefalede at tage et glas vand efterfølgende og børste tændere senere.

Forrige artikelDu skal mindst have 6 timers søvn

Næste artikelHurtig, men holdbar velvære

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.