Snottet søn trods gode tilskud og sund kost?

Du er den BEDSTE og har virkelig givet de bedste råd. Vores søn på 5 år er igang med tredje æske probiotika og får Bio Strath, kvalitets-vitamin, grønt, kød, fisk, osv.

Men han har været snottet to gange i denne måned – dog var sidste gang kort.

Hvad gør vi forkert?

Kærlig hilsen

Mette

 


 

Tak for dine søde ord. Det er dejligt at I er glade for mine råd.

Det er rigtig flot med de gode ting, I gør. I gør bestemt ikke noget forkert i forhold til, at han bliver snottet.

En sund og varieret kost er basis for et godt immunforsvar. De fine tilskud I giver hjælper også.

Probiotika er gavnlige bakterier til fordøjelsessystemet og her sidder 70-80 pct. af immunforsvaret. Derfor er det rigtig godt, at I giver det. De andre tilskud er også gode.

Og når I kunne nøjes med en kort omgang, hvor han var snottet, i sidste runde, så tyder det bestemt også på, at I har effekt af det, I gør. Fortsæt endelig med alt det gode, I gør nu.

I kan give et ekstra boost ved også at give C-vitamin hver dag. Det fås som tyggetabletter. Hvis I så skulle løbe ind i mere snot, så kan I med fordel give C-vitamin hver 3. time, så kommer han hurtigt ovenpå igen.

Når I fylder så mange gode ting på, og hvis immunforsvaret stadig virker til at være lidt presset, så kan der også være noget, der forstyrrer fordøjelsen. Det kan f.eks. være en eller flere fødevarer, som kroppen reagerer på.

Det er ikke klassiske allergier, der er tale om. Men man kan godt reagere på andre måder. Hos børn ved vi, at mælkeprodukter ofte kan give ekstra snot og slim.

Hvis I oplever, at han hyppigt er snottet fremover, så vil jeg anbefale at prøve en periode på seks uger, hvor I udelukker alle mælkeprodukter – også den skjulte mælk i fødevarer.

Herefter introducerer I det forsigtigt igen og holder øje med, om der kommer nogle reaktioner.

Husk at give et tilskud af kalk/magnesium, hvis I fortsætter med mælkefri diæt.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*