Snurrende hænder

Kan Alfa-liponsyre lindre snurren i hænder og fødder, som muligvis er alkoholisk betinget?

I så fald: Hvor mange milligram bør tages, og er produktet sikkert?

Den dosis, man kan købe i Danmark, er ofte på 24 mg. Er der en faglig grund til denne dosisstørrelse? Udenlandske produkter indeholder ofte 300 til 600 mg.

Venlige hilsner fra

en forvirret læser

 


 

Først og fremmest: Det vigtigste i forhold til en nerveskade grundet alkoholoverforbrug er, at man helt afholder sig fra alkohol fremadrettet. Derefter skal man i gang med at spise en nærende og varient kost, særlig med et højt indhold af gode fedtsyrer, B-, C- og E-vitamin. Du kan supplere med tilskud af disse.

Alfa-liponsyre er kendt som et fantastisk stof til at forebygge og i en vis grad afhjælpe perifer neuropati betinget af diabetes. Dette skyldes bl.a. stoffets evne til at bedre insulinfølsomheden og glukoseoptagelsen, samt den stærke antioxidante effekt, som beskytter de små blodkar. Her skal man dog typisk op i doser på 200 mg 2 gange dagligt, hvilket er noget højere end de danske anbefalinger.

For alkoholisk betinget neuropati er der ligeledes tegn på, at alfa-liponsyre kan gøre en forskel. Måske i lidt mindre grad, men stadig med effekt. Flere har desuden gavn af at smøre med en capsaicincreme.

For nogle år tilbage blev dosis på produktet i Danmark reduceret som følge af ændret lovgivning på området. Den nærmere faglige begrundelse kender jeg ikke, men der er ingen nævneværdige bivirkninger ved doser under 400 mg. Dog må du ikke starte på alfa-liponsyre, før du er sikker på, at dit B1-vitamin Thiamin er normalt.

Mvh Maria Langbak

Naturlægen.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*