Snyd gigten med muslingeolie

Gigt kommer indefra, og derfor er det vigtigt at forsøge at finde årsagerne og behandle dem – samtidig kan du støtte op med gode midler fra naturen, der ikke har de samme kraftige bivirkninger, som lægemidler kan have.

Gigtlidelser er blandt de hyppigste lidelser overhovedet, og de fylder samfundsmæssigt meget, da de giver anledning til sygefravær, indlæggelser, store udgifter til medicin, tab af værdifuld arbejdskraft og førtidspension. Desuden medfører gigt ofte kroniske smerter, der kan nedsætte de gigtramtes livskvalitet.

Der er utrolig mange forskellige gigtlidelser med meget forskellig baggrund, men de fleste skyldes enten nedslidning og fejlbelastning gennem mange år eller forstyrrelser i kroppens immunsystem.

Men et lille havdyr – den grønlæbede musling – kan måske være løsningen hos nogle gigtplagede.

Inflammation blusser gigt op

Inflammationsprocessen er meget kompleks og defineres som kroppens reaktion på fysisk, kemisk eller biologisk skade dvs. skader som skyldes f.eks. bakterier, virus, stød, slidtage eller slag. En inflammation viser sig ved hævelse, rødme, varme og meget ofte smerter. Hos en normal frisk person vil kroppen lokalisere skaden og gendanne eller reparere det skadede væv. Men ved inflammatoriske sygdomme er irritationen konstant i kroppen.

Et godt eksempel er slidgigt, som kan ramme alle led i kroppen, men typisk ses i hofter, knæ, fødder, skuldre, albuer, hænder og ryg. Slidgigt kan ofte tilbageføres til mange års forkert belastning af leddet.

Kroppen kan også selv sætte gang i autoimmune inflammationssygdomme, f.eks. leddegigt, hvor kroppens immunforsvar selv angriber vævet.

Ingen gigt hos maorierne

I mange generationer var den grønlæbede musling en vigtig del af den daglige kost hos Maori-folket i New Zealand. Den gav maorierne en ekstremt nærende basiskost af både proteiner, vitaminer, mineraler, men også omega-3-fedtsyrer. Maorierne forstod, at muslingen var nyttig og hjalp dem med at forblive sunde og smertefri.

I århundreder har de indfødte på New Zealand spist denne musling, som de er overbevist om, er årsag til, at de uhyre sjældent har gigt eller problemer med bevægeligheden. Maorierne har en overvældende tillid til muslingen, og tidligere, når nogen blev syge, fik de den rå musling at spise. Forskning har siden hen bekræftet, at delikatessen kan anvendes mod inflammationstilstande i led og bronkier.

Hemmeligheden bag virkningen

Men hvad er hemmeligheden bag den imponerende virkning af denne specielle fedtsyre fra den grønlæbede musling? Måske, at grønlæbet musling indeholder naturligt glucosamin.

Glycosamin og lukaner er naturlige kilder til glucosamin og kondroitin, der fungerer som byggesten for leddene. Næringsstofferne giver fleksibilitet, elasticitet og styrke i ledbrusken, og fremmer de stødabsorberende egenskaber.

Fedtsyrerne i produktet ’Original muslingeolie’ ligner den umættede fedtsyre arakidonsyre (som organismen bruger, når den vil danne leukotrien B4 til inflammationen), og derfor formoder man, at de gavnlige fedtsyrer fra muslingeekstrakten erstatter leukotrien B4, men ikke overtager dens virkning.

Kroppen snydes kort sagt og dermed dæmpes inflammationer og smertefulde hævelser undgås.

Dobbelt så god effekt som gigtmedicin

Flere forskere i Australien, New Zealand, Europa, Japan og Korea har undersøgt ekstrakten i Original muslingeolie i mere end 20 år, og studier har vist, at olien er en naturlig, sikker og effektiv hæmmer af inflammationen i menneskekroppen.

I et studie, udført på The University of Queensland, har man afprøvet Original muslingeolie anti-inflammatoriske egenskaber – resultatet viste, at Original muslingeolie mindskede hævelser i leddene med  hele 93 procent.

Efter studiet udførte forskerne en sammenligning mellem Original muslingeolie og to velkendte gigtlægemidler, Indometacin og Ibuprofen. Doseringen var den samme på alle tre produkter (5mg/kg legemsvægt/dag).

Resultatet viste, at Original muslingeolie havde dobbelt så god effekt som de to lægemidler i denne test.

2 kommentarer

 • Kamma Jensen siger:

  Hvad er muslingeolie. Hvad koster det pr måned. Har det noget med glukosamin at gøre, for så får man forhøjet kolesterol.
  Mvh

 • flemming struckmann siger:

  sorry fik ikke det hele med

  Dansk undersøgelse frikender slidgigtmiddel
  Slidgigtpatienter, der anvender glucosaminsulfat mod ledsmerter, behøver ikke at være nervøse for deres kolesteroltal, viser en ny dansk undersøgelse offentliggjort den 29. januar i Ugeskrift for Læger. Slidgigtpræparatet Glucosamin fra Pharma Nord kan foreløbig som det eneste danske præparat dokumentere, at det ikke forhøjer kolesteroltallet hos slidgigtpatienter, der anvender det igennem længere tid. Det viser en ny dansk undersøgelse, som netop er offentliggjort i Ugeskrift for Læger den 29. januar. Der var ingen forskel på kolesteroltallet hos de patienter, der fik præparatet, og de, der fik identiske snydepiller, viser forskningsresultaterne.

  “Denne undersøgelses resultater med hensyn til de primære effektmål understøtter vores a priori-viden om glukosaminsulfat, baseret på velkendt brug. Glukosaminsulfat har været tilgængelig for forbrugere i Nordamerika og dele af Europa i mere end 25 år. Den omfattende brug af produktet sammenholdt med de mange kliniske studier med glukosaminsulfat, der er udført siden 1980, burde have åbenbaret potentielt alvorlige bivirkninger,” skriver forskerne i ugeskriftet.

  Trak advarsel tilbage
  En række indberetninger fra læger om en mulig sammenhæng imellem indtagelse af glucosaminsulfat og stigning af plasma-niveau af kolesterol havde ellers fået de danske sundhedsmyndigheder til at gå ud med advarsler i medierne. Der var tale om ialt 30 indberetninger i en periode, hvor sammenlagt 100.000 danskere anslås at have anvendt glucosaminsulfat. Med den nye undersøgelse er denne frygt imidlertid overflødig. Undersøgelsen, som er en randomiseret, dobbelt-blindet, placebo-kontrolleret klinisk undersøgelse udført på ialt 66 patienter, der modtog enten 1.500 mg glucosamin-sulfat (Glucosamin Pharma Nord®) eller placebo, lægger sig tæt op ad en belgisk undersøgelse.

  Det var på baggrund af den belgiske undersøgelse, at Lægemiddelstyrelsen valgte at trække sin advarsel tilbage. “Hverken vores eller den belgiske undersøgelse kan dog entydigt afvise muligheden af, at glukosaminsulfat forårsager signifikant stigning i kolesterol eller triglycerider hos et lille antal påvirkelige patienter. Afklaring af dette kræver studier med en større population og/eller længere opfølgningsperiode,” udtaler lederen af den danske undersøgelse, læge Keld Østergaard.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *