Let og lækker vegetarisk pastaret uden komælk eller gluten.
Til 4 personer
500 g champignon
2 løg
3 fed hvidløg
200 g frossen spinat
1 bundt persille
et lille stykke frisk chili
2 tsk. citronsaft og citronskal
salt og peber
¼ tsk. stødt muskatnød
300 ml. sojafløde
kokosolie til stegning
1 strøgen tsk. arrowroot rørt op i 2 tsk. koldt vand
150 g sojapasta
Tø spinaten op og vrid den fri for væde. Rengør champignon og skær dem i tynde skiver. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Chilien hakkes også fint. Persillen vaskes grundigt, tørres og hakkes.
Svits champignonerne til næsten al væden er fordampet og tilsæt citronsaft- og skal. Tilsæt løg, chili, hvidløg og spinat og svits det hele til løgene er møre. Tilsæt fløden og vend det hele sammen. Kom den oprørte arrowroot i og lad retten koge ganske sagte til fløden er kogt lidt ind og er blevet cremet. Smag til med salt, muskatnød og frisk kværnet peber.
Mens saucen tilberedes koges pastaen efter pakkens anvisning. Lad pastaen dryppe af og vend den med champignonsaucen. Serveres på en bund af rucolasalat og toppes med at stort drys hakket persille.