Nyheder

Solcreme er ikke kun for kvinder

12. juni 2009

Det er mandigt at bruge solcreme. Det er i hvert fald det budskab Sirius-manden Per Jessen og tidligere kræftpatienter gerne vil have ud. Under Mens Health Week vil de som de første bevæge sig fra Skagen til Gedser ved ren muskelkraft på 48 timer.

Sammen vil de cykle ned igennem Jylland, svømme over Lillebælt, stå på rulleskøjter henover Fyn, padle kajak til Lolland og løbe det sidste stykke til Gedser. En tur på ca. 700 km.

Per Jessen er selv med hele vejen, mens de tidligere kræftpatienter fra Proof of Life, som er en forening under Kræftens Bekæmpelse, følger ham i en stafet gennem Danmark. På den måde håber de, at kunne inspirere andre til at komme ud og dyrke motion samtidig med, at de passer på deres hud.

-Da jeg arbejdede ved Slædepatruljen Sirius, brugte vi rigtig lang tid på at lave risikoanalyse af vores ekstreme arbejde. Vi forsøgte at minimere alle tænkelige og utænkelige situationer. Alt lige fra bjørneangreb til hvis isen skulle bryde sammen under slæden blev trænet og diskuteret. En risiko, vi ikke havde vendt og drejet, var måske den mest nærliggende, nemlig solen, siger han.

Først da Per Jessen blev forbrændt i ansigtet, begyndte han at undersøge konsekvensen af det:

-Det slog mig, at det var noget, jeg aldrig før havde skænket en tanke. Til trods for at jeg brugte stort set al min tid udenfor. Jeg tror, der er rigtig mange, der har det som mig, og det er deres øjne jeg gerne vil åbne med en event som denne, siger han.

Mænd og kræft Temaet under Mens Health Week 2009 er mænd og kræft. Eventen har derfor til formål at sætte fokus på mænd og kræft i huden, som er den hyppigste kræftform i Danmark. Per Jessen og de unge mænd fra Proof of Life håber, at de med denne sportsevent kan gøre det mere mandigt at beskytte sig mod solens skadelige UV-stråler.

Per Jessen er glad for, at de tidligere kræftpatienter vil følge ham på den hårde tur. De er sammen om at mene, at et aktivt liv giver livskvalitet.

-Vi kan alle lide følelsen af at mestre noget. Hvis man tør tage udfordringen op og forsøge at mestre det umulige, har jeg oplevet at få en stor mestringsfølelse. Proof of Life sætter netop fokus på livskvalititet gennem en aktiv livsstil, hvilket gør det oplagt, at lave eventen sammen med Kræftens Bekæmpelse, siger han.

Kilde: cancer.dk

(oprettet 15. juni 2009)

Forrige artikelProfessor: Is er sundhedsskadeligt

Næste artikelStatsstøttet parrådgivning har været succes