Nyheder

Sommer-fugt i vinterkulden

24. oktober 2016

Normalt kender vi aloe vera-planten for at tilbyde kølende virkning og reparerende effekt efter solstrålernes skader. Men planten er absolut også effektiv, når det kommer til vinterens kulde og fugthungrende hud.

Tilhører du også en af dem, der lader dine aloe vera-produkter overvintre i badeværelsesskabet, indtil solen og insekterne igen titter frem og får fremprovokeret rødme, irritation og kløe? Så læs med her, for den fugtleverende plante har mange andre egenskaber, der kan gavne både dit ydre og indre.

Flere undersøgelser har gennem de senere år bekræftet aloe vera som en effektiv ved sårbehandling og tør hud, da planten både styrker slimhinder, virker antiinflammatorisk og fugtgivende ved både almindelig hud og problemhud.

Ny ekstra fed natcreme

Aloe vera har i undersøgelser flere gange bevist, at den tilfører huden store mængder fugt og virker reparerende på hudens skader, hvilket også bliver udnyttet i forskellige kosmetiske antiage-cremer i dag. Senest har Avivir introduceret en ny ekstra fed natcreme – AVIVIR Aloe Vera Rich Night Creme, som et bud på en ansigtscreme til både mænd og kvinder, der ønsker at lade f.eks. den vintertørre hud få et skud ekstra fugt natten over. Her er tilsat olier, som får huden til at holde på fugten.

Det er en nærende og regenererende natcreme, der arbejder, mens du sover – med økologisk aloe vera samt et højt indhold af omega 6 og 9 plus E-vitamin.

Ligesom de fleste andre af Avivirs produkter er cremen både svanemærket, Vegan-mærket og har fået grøn kolbe af forbrugerrådets app Kemiluppen.

Fugt virker godt indefra

Kosttilskuddet med nænsomt vakuumtørret aloe vera fra Avivir er også vegansk. Og her er virkelig tale om hudpleje indefra. Både slimhinder og hud har glæde af aloe vera, der både styrker slimhinder og gør huden mere elastisk, så hvis fede olier og cremer endnu ikke har gjort forskellen, kan aloe vera indefra være et forsøg værd. Som beskrevet i vores artikel om fed skønhedspleje, så skal vores hud først og fremmest fugtes, før vi beskytter den med en fed overfrakke. Og det er netop, hvad aloe vera kan.

Vores hud skal være i stand til at holde på fugten, og denne evne er aloe vera med til at styrke ved at øge produktionen af kollagen i huden, hvilket kan være den bagvedliggende årsag til, at kosttilskuddet kan øge elasticiteten i huden og udjævne rynker. Et klinisk forsøg med tredive raske kvindelige forsøgspersoner over 45 år viste i 2009, at aloe vera som kosttilskud forbedrer rynker og elasticitet i ældet hud ved hjælp af en stigning i produktionen af kollagen, og samtidigt et fald i den kollagen-nedbrydende proces.

De antiinflammatoriske egenskaber i aloe vera gør, at den modvirker de frie radikaler, som dannes dagligt på grund af sol, forurening og ja, også frost, og som er med til at ælde vores hud.


 avivir_aloe_vera-face-creme-1

AVIVIR Aloe Vera Rich Night Creme består af 70 pct. økologisk Bio Activ Aloe Vera, der er en af de mest undersøgte former for aloe vera.

Aloe vera i vakuumtørret – Qmatrix – form og i veganske kapsler har vist sig effektivt som kosttilskud for slimhinder og hud.


avivir-aloe-vera-kosttilskud-60-kapsler-1

Aloe vera i kapsler

Er du ikke vild med at drikke din aloe vera? Selvom den flydende aloe vera også fungerer godt som kosttilskud, er det ikke alle, der falder for den daglige snaps af aloe vera-gel.

Derfor har mange glæde af kapslerne, der kan tages sammen med den daglige vitaminpille, og som er let at tage med i tasken.


Godt for immunforsvaret

Når kosttilskud virker positivt på vores udseende, er det som regel, fordi de har en dybere virkning på kroppen – de tilfører kroppen nogle vitale stoffer, som øger sundheden, hvilket i sidste ende får huden til at se sundere og friskere ud.

Således gælder det også for aloe vera, som mange har drukket gennem årene for den gode indflydelse på fordøjelsen og tarmenes funktion.

Aloe vera som kosttilskus påvirker nemlig vores slimhinder hele vejen ned. Det giver også en positiv indvirkning på immunforsvaret, der for 70 procents vedkommende holder til i vores tarme.

Samtidig indeholder aloe vera acemannan – en lang sukkerstofkæde – som fremmer immuncellernes kommunikation.

Du kan altså få en positiv “bivirkning” ud af at tage kosttilskud for skønheden: nemlig et bedre forsvar mod infektioner.

 

Forrige artikelVinaigrette med chlorella

Næste artikelTe til helbred, velvære og humør