Sommertærte med asparges

Af: Astrid Kloch

Foto: Astrid Kloch

Med en let salat og fyld af asparges er dette en skøn og sund sommertærte – der indbyder til hygge på terrasse eller altan.

Til 3-4 personer (et stort tærtefad)

Du skal bruge:

Tærtebund:

100 gram grahamsmel

180 gram hvedemel

1 ½ dl vand

1-2 dl olivenolie

2 tsk. salt

Fyld:

300 gram silken-tofu

1-2 dl sojadrik uden sukker

1 spsk. sennep

2 spsk. ketchup

1 tsk. muskat

1 spsk. løgpulver

1 bundt asparges

2 løg tomater

Evt. lidt brøndkarse til toppen

Sådan gør du:

Tærtebund:

* Bland ingredienserne sammen med hænderne, til du har en god fast dej.

* Form dejen til en fast stor kugle, pak ind i folie og lad stå på køl i en halv times tid, mens du laver fyldet.

Tærtefyld:

* Tænd ovnen på 200 grader varm luft.

* Bland alle ingredienserne til det cremede tofufyld og blend det med en blender eller stavblender, smag til og stil til siden.

* Skyl asparges og husk at knække enden af, skær dem i to til tre dele.

* Varm en pande op med lidt kokosolie og steg kort løg og asparges til løgene er gyldne. Krydr med salt, peber og lidt citron

Tærtebund:

* Kom lidt mel på bordet og rul din dej ud, så det passer med din tærteform. Hvis din dej er lidt tør, så vær forsigtig så dejen ikke slår revner.

* Kom forsigtig tærtedejen over i et tærtefad og form med dine fingre. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den i 12 minutter ved 200 grader.

* Herefter fylder du tærten, først med løg.

* Og hæld så tofucremen ud, og tryk tomat og asparges forsigtigt ned, så grøntsagerne er halvvejs tildækket.

* Bag tærten i ca. 20 minutter – den er færdig, når tofumassen har taget en smule farve, og når skorpen er knasende sprød.

* Server med brøndkarse på toppen og en let salat.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*