Til 3-4 personer (et stort tærtefad)
Tærtebund:
100 gram grahamsmel
180 gram hvedemel
1 ½ dl vand
1-2 dl olivenolie
2 tsk. salt
Fyld:
300 gram silken-tofu
1-2 dl sojadrik uden sukker
1 spsk. sennep
2 spsk. ketchup
1 tsk. muskat
1 spsk. løgpulver
1 bundt asparges
2 løg tomater
Evt. lidt brøndkarse til toppen
Tærtebund:
* Bland ingredienserne sammen med hænderne, til du har en god fast dej.
* Form dejen til en fast stor kugle, pak ind i folie og lad stå på køl i en halv times tid, mens du laver fyldet.
Tærtefyld:
* Tænd ovnen på 200 grader varm luft.
* Bland alle ingredienserne til det cremede tofufyld og blend det med en blender eller stavblender, smag til og stil til siden.
* Skyl asparges og husk at knække enden af, skær dem i to til tre dele.
* Varm en pande op med lidt kokosolie og steg kort løg og asparges til løgene er gyldne. Krydr med salt, peber og lidt citron
Tærtebund:
* Kom lidt mel på bordet og rul din dej ud, så det passer med din tærteform. Hvis din dej er lidt tør, så vær forsigtig så dejen ikke slår revner.
* Kom forsigtig tærtedejen over i et tærtefad og form med dine fingre. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den i 12 minutter ved 200 grader.
* Herefter fylder du tærten, først med løg.
* Og hæld så tofucremen ud, og tryk tomat og asparges forsigtigt ned, så grøntsagerne er halvvejs tildækket.
* Bag tærten i ca. 20 minutter – den er færdig, når tofumassen har taget en smule farve, og når skorpen er knasende sprød.
* Server med brøndkarse på toppen og en let salat.
Forrige artikelSover du dårligt? Så begår du måske en af disse 6 “fejl”
Næste artikelDu bliver ikke kun tyk af hurtige kulhydrater …