Opskrifter

Sommertærte med friske bær

8. maj 2014

Jane Faeber: Dette er min yndlingsdessert. Denne sommertærte er smuk, frisk og helt naturlig.

Tærtebund

Du skal bruge:

150 g blødt smør

100 g mandelmel fra Funktionel Mad

2 spsk loppefrøskaller

1 tsk vaniljepulver

1 tsk bagepulver

70 g mørk chokolade

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 200 gr. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Tryk den derefter ud i en smurt tærteform. Hak chokoladen groft og fordel den ovenpå tærtebunden.

Bag tærtebunden i den varme ovn i ca. 10-12 minutter, til den er fast og let gylden. Tag tærtebunden ud, sæt i køleskabet og lad den køle af, så chokoladen stivner.

Creme

Du skal bruge:

1½ dl cremefraiche 38 %

1 tsk vaniljepulver

3 dl fløde

300-400 g blandede friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, brombær og jordbær)

Sådan gør du:

Pisk cremefraichen luftig med vaniljepulver. Pisk fløden til skum. Vend de to sammen i en skål. Skyl og rengør alle bærrene. Halver de største af dem.

Fordel cremen oven på tærtebunden og læg bærrene ovenpå.

 

Fra Jane Faerbers ‘Mæt og slank med LCHF’.

Forrige artikelSkrub skønheden frem

Næste artikelNyd motionen!