Opskrifter

Sort rissalat med crunch og antioxidanter

Denne rissalat udgør det perfekte måltid. Den mætter og giver dig næring, fibre, mineraler, gode fedtstoffer, antioxidanter og vitaminer.

Foto: sswilliamsphotography.com
9. juli 2022

Endnu en yndlingssalat. Den udgør det perfekte måltid. Mætter så dejligt og giver dig så meget næring, fibre, mineraler, gode fedtstoffer, antioxidanter og vitaminer. Den smager vidunderligt, og du kan sagtens lave den med andre kålsorter. Du kan også udelade fennikel, hvis ikke du kan lide det, og bruge en anden grøntsag. Men jeg elsker kombinationen af den bitre kål med den lakridsagtige tone fra fennikel. Prøv den!

Opskriften er udarbejdet af ernæringsterapeut Louise Bruun og læge Tobias Schmidt Hansen.

rissalat

Det skal du bruge:

  • 200 g sorte ris, kogte
  • 4 stængler grønkål, hakket fint
  • 1 fennikel, skåret fint
  • 150 g mandler, hakkede
  • 100 g rosiner

Marinade:

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 citron, saft
  • salt og peber

Sådan gør du:

Kog de sorte ris efter anvisningen på posen, lad dem køle af og kom dem i en skål. Hak grønkålen fint. Skær fenniklen ud i fine skiver og bland dem med de sorte ris. Bland marinaden og hæld den over de sorte ris sammen med grønkål og fennikel. Top med hakkede mandler og rosiner.

Om bogen:

Louise Bruun og Tobias Schmidt Hansen: Din grønne rejse

246 sider, 269,95 kroner

Gyldendal 2022

Forrige artikelHeksekosten er kvalitet og atmosfære

Næste artikelHvordan får jeg mere energi?

Carsten Gottlieb

Redaktør