Opskrifter

Sorte ris, grønkål og aubergine-pilaf

12. juni 2014

Vi har kogt ris og grønne linser sammen for at spare tid. Du kan også kombinere røde ris og røde linser eller brune ris og quinoa.

4 personer

Du skal bruge:

Sorte ris og linse mix

2½ dl sorte ris

2½ dl grønne linser

1 liter vand

1 tsk salt

1 tsk kardemommefrø uden skaller

Bagt aubergine

½ tsk knust spidskommen

½ tsk knust chili

½ tsk knust gurkemeje

Salt og peber

4 spsk citronsaft + 1 tsk til at massere ind i grønkålen

1 stor aubergine skåret i tern

Salat

2 store stokke grønkål, ribber fjernet og fint hakket

1 avocado skåret i tern

½ rødløg, finthakket

1 håndfuld mintblade, hakket fint

1 lille håndfuld pistacienødder, hakkede

5 tørrede abrikoser, skåret i tern

1 ½ dl yoghurt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl ris og linser i rindende vand og put dem i en gryde med vand, salt og kardemommefrø. Læg låg på og bring gryden i kog. Skru ned for varmen og kog ved svag varme i 30 minutter eller indtil ris og linser er møre, og al vandet er kogt væk.

I mellemtiden blander du spidskommen, chili, gurkemeje, salt, peber, olivenolie og citronsaft. Hæld auberginetern og krydderier i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen 30 minutter.

Lad både risblandingen og auberginerne køle af, mens du tilbereder salaten. Put grønkålen i en skål, tilsæt citron og olivenolie og massér det ind i grønkålen et par minutter, indtil den bliver lidt blød. Tilføj de øvrige ingredienser og bland alt godt sammen. Server yoghurten til.

Forrige artikelAnne Herdorf: “Sundhed er et vidt begreb”

Næste artikelÅreknuder og væskeophobning: Få styr på dit venekredsløb