Spansk tortilla med chilidressing

Af: Julie Juanita Larsen

Foto: Maria Louise Rohde Madsen

Julie Juanita Larsen: Kartoflen er en sand vinder i et bæredygtigt perspektiv. Blandes den med æg og laves til spansk tortilla, der er en kartoffel-æggekage, som både kan spises varm og kold, kan den let bruges som substitut for kød.

I Spanien bliver den ofte serveret i små stykker som tapas sammen med andre små retter. Jeg bruger den sammen med en frisk salat i stedet for kød, da det er en tung ret, der fungerer godt som hovedelement i måltidet.

Til 4 personer som hovedret,

8 personer som tilbehør

Du skal bruge:

Tortilla

  • 500 g kartofler
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 7 æg
  • 1 god spsk cremefraiche
  • lidt revet muskatnød
  • 1½ spsk salt
  • ½ spsk peber
  • lidt frisk persille til pynt

Chilidressing

  • 140 g tomatpuré
  • 150 g soltørrede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk løgpulver
  • 1-2 dl rapsolie
  • chiliflager alt efter smag
  • – jeg bruger ca. 4 spsk salt efter smag

Sådan gør du:

  • Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver.
  • Hak løgene helt fint og pres hvidløget.
  • Varm en pande op med en god slat olivenolie (til du ikke synes, du kan være mere bekendt).
  • Kom kartoflerne, løg og hvidløg på panden og sku ned på lav varme. Lad det hele simre, indtil kartoflerne er møre, uden at det tager farve. Vend løbende rundt i blandingen.
  • Slå æggene ud og pisk dem med cremefraiche, muskatnød, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Når kartoflerne er møre, kommes det hele i en bageform eller et ovnfast fad. Æggemassen hældes over, og det hele bages ved 200 °C i 20-25 minutter. Tjek, om tortillaen er færdig ved at stikke en kødnål ned i midten. Hvis der ikke er noget, der hænger i, er den færdig.
  • Lav chilidressingen, mens tortillaen bager. Kom alle ingredienser på nær chiliflager og halvdelen af olien i en minihakker og blend til en ensartet masse.
  • Kom det i en skål og tilsæt chiliflager.
  • Hæld den sidste olie over, rør rundt og opbevar på køl.
  • Lad tortillaen køle lidt af og pynt tortillaen med frisk persille og lidt chilidressing.

Fra bogen ‘Bæredygtig Kost’ af Julie Juanita Larsen.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*