Opskrifter

Spansk tortilla med chilidressing

Foto: Maria Louise Rohde Madsen
2. august 2019

Julie Juanita Larsen: Kartoflen er en sand vinder i et bæredygtigt perspektiv. Blandes den med æg og laves til spansk tortilla, der er en kartoffel-æggekage, som både kan spises varm og kold, kan den let bruges som substitut for kød.

I Spanien bliver den ofte serveret i små stykker som tapas sammen med andre små retter. Jeg bruger den sammen med en frisk salat i stedet for kød, da det er en tung ret, der fungerer godt som hovedelement i måltidet.

Til 4 personer som hovedret,

8 personer som tilbehør

Du skal bruge:

Tortilla

  • 500 g kartofler
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 7 æg
  • 1 god spsk cremefraiche
  • lidt revet muskatnød
  • 1½ spsk salt
  • ½ spsk peber
  • lidt frisk persille til pynt

Chilidressing

  • 140 g tomatpuré
  • 150 g soltørrede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk løgpulver
  • 1-2 dl rapsolie
  • chiliflager alt efter smag
  • – jeg bruger ca. 4 spsk salt efter smag

Sådan gør du:

  • Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver.
  • Hak løgene helt fint og pres hvidløget.
  • Varm en pande op med en god slat olivenolie (til du ikke synes, du kan være mere bekendt).
  • Kom kartoflerne, løg og hvidløg på panden og sku ned på lav varme. Lad det hele simre, indtil kartoflerne er møre, uden at det tager farve. Vend løbende rundt i blandingen.
  • Slå æggene ud og pisk dem med cremefraiche, muskatnød, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Når kartoflerne er møre, kommes det hele i en bageform eller et ovnfast fad. Æggemassen hældes over, og det hele bages ved 200 °C i 20-25 minutter. Tjek, om tortillaen er færdig ved at stikke en kødnål ned i midten. Hvis der ikke er noget, der hænger i, er den færdig.
  • Lav chilidressingen, mens tortillaen bager. Kom alle ingredienser på nær chiliflager og halvdelen af olien i en minihakker og blend til en ensartet masse.
  • Kom det i en skål og tilsæt chiliflager.
  • Hæld den sidste olie over, rør rundt og opbevar på køl.
  • Lad tortillaen køle lidt af og pynt tortillaen med frisk persille og lidt chilidressing.

Fra bogen ‘Bæredygtig Kost’ af Julie Juanita Larsen.

Forrige artikelKviksølv kan hæmme børns intelligens

Næste artikelGo Grøn: Skal du flytte (hjemmefra)?