Mad

Spice dit vand op og drik mere

Væske skal der til – og vi skal allerhelst have omkring 2,5 liter om dagen. Men for at gøre det lidt lettere at få indtaget den anbefalede mængde væske, har vi her fem bud på opskrifter, som er fulde af smag, vitaminer og mineraler.

5. november 2017

Væske skal der til – og vi skal allerhelst have omkring 2,5 liter om dagen. Men for at gøre det lidt lettere at få indtaget den anbefalede mængde væske, har vi her fem bud på opskrifter, som er fulde af smag, vitaminer og mineraler.

 Væske er uhyre vigtigt for vores velvære, og når vi drikker tilstrækkeligt med vand, så fungerer vores krop bare bedre. Du har mere overskud, din hud bliver pænere og din tarmflora og fordøjelse påvirkes i en positiv retning.

En god væskebalance betyder også meget for din vægt, da du kan miste fornemmelsen for tørst, hvis du ikke er god til at få drukket nok. Derfor er der mange, der føler sult, når de i virkeligheden er tørstige, og det kan føre til overvægt.

Næste gang du er sulten, så prøv at drikke vand i stedet for at spise. Kast dig ud i at spice dit vand op med frugt og grøntsager – det stimulerer dine sanser, og du får lyst til at drikke mere vand.

  1. Vand med mynte, lime og appelsin

Sådan gør du: Skær lime og appelsin i tynde skiver, og put skiverne i en flaske sammen med en stængel mynte, og hæld vand over. Husk at bruge økologiske citrusfrugter, da der ellers er mange pesticider i skrællen.

  1. Vand med rød grapefrugt og lime

Sådan gør du: Skær en smule lime og cirka en kvart grape i skiver, og kom det i en flaske, og hæld vand over.

  1. Vand med jordbær, appelsin, mynte og lime

Sådan gør du: Rens og snit jordbær, snit appelsin og lime i tynde skiver, og put i flasken sammen med en stængel mynte og vand.

  1. Agurkevand

Sådan gør du: Tag en tredjedel af en agurk, og skær den i strimler på et juliennejern (har du ikke sådan et, kan du bruge en kartoffelskræller), og kom strimlerne i flasken sammen med noget vand.

  1. Citrongræsvand

Sådan gør du: Skær citrongræsset til, og lav et snit i det på langs, og kvas snittet mod et spækbræt, så næringsstofferne kommer ud. Kom citrongræsset i flasken, og hæld vand over.

  1. Lakridsvand

Sådan gør du: Fyld en kande med vand, og put et par lakridsrødder i og lad det trække, i et par timer, men gerne natten over. Så har du dejligt velsmagende vand med en fin smag af lakridsrødder, lidt sødligt og dejlig forfriskende.

Brug gerne økologiske ingredienser, og kom ikke for mange i din flaske – stil flasken i køleskabet og opdag, at det faktisk er muligt at få forskellige smagsoplevelser ved dit daglige indtag af vand.

Kilde: http://www.femina.dk/sundhed/krop-velvaere/5-nemme-opskrifter-der-faar-dig-til-drikke-mere-vand

Forrige artikelPlantebaseret kost kan redde dig fra livsstilssygdomme

Næste artikelOvergangsalder: Lad være med at trække hormon-kortet!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.