Opskrifter

Spicy chia-morgenmadsparfait med mango, ingefær og cayennepeber

Foto: Wichmann+Bendtsen og Line Klein
17. april 2020

Chiagrød sørger for, du får en god start på dagen, da det mætter godt og er sprængfyldt med næring. Smagsmæssigt er det dog i sig selv ikke altid det mest spændende, så det er en god idé at finde på nye og spændende måder at servere det på. Denne spicy version med mango, ingefær og cayennepeber er fyldt med smag og giver virkelig den klassiske chiagrød et ekstra pift. Som en ekstra bonus, så booster cayennepeber forbrændingen, hvilket er værd at tage med!

2 glas

Det skal du bruge

2 dl mælk (f.eks. havredrik eller kokosmælk)

2 spsk. chiafrø

4 spsk. groft kokosmel

2 spsk. skyr eller græsk yoghurt

1 mango

20 g ingefær

en knivspids cayennepeber

1 dl. appelsinsaft (kan erstattes af mælk)

1 dl hindbær, friske eller optøet fra frost

Sådan gør du

Begynd med at lave chiagrøden ved at komme mælk, chiafrø og kokosmel i en skål, og rør det hele grundigt sammen. Sæt blandingen på køl i 20 minutters tid eller natten over, så chiafrøene kan suge mælken til sig og få en tyk og grødlignende konsistens. Rør gerne rundt i chiagrøden en gang eller to, mens den er på køl. Når chiagrøden er klar, så tilføjer du skyr eller græsk yoghurt og rører det hele godt sammen.

Lav derefter mangosmoothien ved at komme mango, ingefær, cayennepeber og appelsinsaft i en blender, og blend til du har en jævn smoothie. Mos hindbærrene med en gaffel, og arranger dine morgenmadsparfaits i to høje glas ved skiftevis at tilføje chiagrød, smoothie og de moste hindbær. Parfaiten kan forberedes aftenen før, så du har en hurtig og lækker morgenmad på en travl morgen, men sørg for, at glasset dækkes ordentligt til, så smoothien oxideres så lidt som muligt.

Forrige artikelGlutenfri mad – på den nemme måde

Næste artikelKålbåde med rejer, avocado og rød dressing