Til 4-5 personer
1½ dl røde linser
7,5 dl vand
1 dåse kokosmælk
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 stor porre
500 g græskar – hokkaido eller butternut
2 grøntsagsbouillonterninger
1 spsk karry
½ spsk gurkemeje
1 tsk rød karrypasta
salt og peber
½ spsk kokosolie til svitsning
Frisk persille og koriander til drys
Skyl linserne grundigt og lad dem dryppe af i en sigte. Hak løg og hvidløg fint. Vask porren grundigt og skær den i tynde ringe. Vask eller skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Hvis du bruger hokkaidogræskar skal det vaskes grundigt og ikke skrælles, men butternutgræskar skal skrælles. Fjern kernerne og det bløde i midten af græskarret og skær også græskarret i mindre tern.
Kom kokosolie, gurkemeje og karry i en gryde og lad krydderierne boble sagte i kokosolien. Tilsæt løg og hvidløg og svits det i 1-2 minutter. Kom de øvrige grøntsager i og svits det hele yderligere 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, vand, linser og bouillonterninger og lad det simre til linserne er møre – det tager ca. 15 minutter. Kom kokosmælken i og varm suppen godt igennem.
Smag til med salt og peber og server suppen med masser af frisk koriander og persille. Spis evt. et groft stykke brød til.