Spicy grøntsagssuppe


Warning: strpos() [function.strpos]: Empty needle in /var/www/naturli.dk/public_html/wp-content/themes/fortaeller/single.php on line 162

Warning: strpos() [function.strpos]: Empty needle in /var/www/naturli.dk/public_html/wp-content/themes/fortaeller/single.php on line 162
Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Smagfuld og spicy grøntsagssuppe, der både kan peppe en kold dag op, men som også er fyldt med sunde sager til at bekæmpe inflammation.

Til 4-5 personer

Du skal bruge:

1½ dl røde linser

7,5 dl vand

1 dåse kokosmælk

2 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 stor porre

500 g græskar – hokkaido eller butternut

2 grøntsagsbouillonterninger

1 spsk karry

½ spsk gurkemeje

1 tsk rød karrypasta

salt og peber

½ spsk kokosolie til svitsning

Frisk persille og koriander til drys

Sådan gør du:

Skyl linserne grundigt og lad dem dryppe af i en sigte. Hak løg og hvidløg fint. Vask porren grundigt og skær den i tynde ringe. Vask eller skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Hvis du bruger hokkaidogræskar skal det vaskes grundigt og ikke skrælles, men butternutgræskar skal skrælles. Fjern kernerne og det bløde i midten af græskarret og skær også græskarret i mindre tern.

Kom kokosolie, gurkemeje og karry i en gryde og lad krydderierne boble sagte i kokosolien. Tilsæt løg og hvidløg og svits det i 1-2 minutter. Kom de øvrige grøntsager i og svits det hele yderligere 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, vand, linser og bouillonterninger og lad det simre til linserne er møre – det tager ca. 15 minutter. Kom kokosmælken i og varm suppen godt igennem.

Smag til med salt og peber og server suppen med masser af frisk koriander og persille. Spis evt. et groft stykke brød til.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*