Til 2 personer
1 dl perlebyg
2 dl vand
1 dl frossen eller frisk spinat
Uraffineret salt og friskkværnet peber
2 spsk. skyr
Frisk eller tørret timian
Økologisk fersk røget laks
2 æg
Kog perlebyggen i letsaltet vand i 20 min. Damp spinaten og bland den let afkølede perlebyg med spinat, skyr samt krydderier. Server blandingen på tallerkener eller i små serveringsskåle med et stykke fersk røget laks over. Du kan sætte anretningerne ind i en lun – ikke for varm ovn – mens du pocherer æggene. Kog vand i en gryde, pocher æggene i det kogende vand i 5 minutter og top retten med de pocherede æg. Drys gerne lidt uraffineret salt og frisk eller tørret timian over.
Pochering er en sund og skånsom tilberedning af æg. Du kan anvende små æggepocherere, som vist her på billedet, eller du kan blot slå ægget ud i en gryde med kogende vand. Form herefter ægget med en gaffel ved at køre den rundt og samle æggehviden omkring blommen. Æggene skal koge i fem minutter, hvis du ønsker dem smilende.
Fra ‘Kolesterol Kogebogen – Spis dig til blodsukker og kolesterol i balance’ af Anette Harbech Olesen.
Du kan finde flere opskrifter fra Anette på madforlivet.com
Forrige artikelHalvering af hjerte-dødsfald – fra tanke til virkelighed
Næste artikelEr det nu virkelig så sundt?