Opskrifter

Spinattærte med mandler og feta

25. september 2009

Grøn tærte med forkælelse

– Som Skipper Skræk ville have foretrukket den

6-8 portioner

500 g hel spinat (frossen)

1 spsk. olie

100 g porre i skiver (frosne)

125 g fetaost, smuldret

90 g cheddarost, revet

5 æg, let sammenpiskede

16 ark filodej

1/3 dl olivenolie

1 stk æg, til pensling

100 g mandler, hakkede

1 spsk sesamfrø

salt og peber

Forvarm ovnen til 200°C. Smør en bradepande med olie. Porrerne ristes let på en pande sammen med mandlerne, kommes i en røreskål og blandes med spinat, ost, æg. Smages til med salt og peber. Røres grundigt igennem, osten skal være jævnt fordelt. 1 ark filodej placeres i bunden af bradepanden så kanterne hænger udover. Der laves yderligere 7 lag, hvor der pensles med olie imellem hvert lag. De resterende dejark dækkes med et fugtigt klæde, så de ikke tørrer ind.

Kom spinatfyldet ud over filodejen, og bøj kanterne ind mod midten. De sidste ark dej pensles med olie, og lægges oven på fyldet. De skal lukkes godt ned langs siderne af bradepanden. Toppen pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages i ovnen 35-40 min., og serveres straks.

Forrige artikelBulgurkrebinetter

Næste artikelVarm kartoffelsalat