Nyheder

Spis dig til rygestop

18. april 2007

Det er lettere at holde op med at ryge, hvis du holder dig fra bestemte fødevarer. Amerikansk forsøg viser, at bestemte fødevarer påvirker cigaretternes smag.

Det er lettere at holde op med at ryge, hvis du holder dig fra bestemte fødevarer.

Det er næppe en nyhed for mange rygere, at smøger smager ekstra godt sammen med en pilsner eller en kop kaffe. Og nu har et amerikansk forsøg vist, at bestemte fødevarer forbedrer eller forværrer cigaretternes smag. Mælk er for eksempel både sundt og hæmmende på lysten til røg.

Tobakken er især god sammen med kød, kaffe og alkohol, mens smøgerne smager dårligere sammen med grøntsager, frugt og mælkeprodukter.

Våben i kampen De amerikanske forskere har spurgt 209 rygere om deres oplevelser med tobak og mad, og den viden mener direktøren for Lungeforeningen, Charlotte Fuglsang, at man godt kan bruge i kampen for at skippe den usunde vane.

”Det er ikke et universalmiddel til rygestop, men det er en god håndsrækning til rygere, at de kan få gavn af kostvejledning som hjælp til rygestop. Rygere er ikke fremmede overfor sammenhængen, men her får de nogle konkrete bud på, hvilke madvarer de skal undgå. Hvis du ryger, når du drikker kaffe, så drik noget andet, siger Charlotte Fuglsang til 24timer.

Kilde: Jyllandsposten og 24timer.

Forrige artikelVi nyder chokolade mere end kys

Næste artikelFedme-gen viser vej til forklaring på overvægt