Claus Dalby: Færdig plantefars sælger i dag i stor stil, men jeg kan godt lide at lave min egen blanding. Opskriften på squashfrikadeller har jeg fået af mine gode veninde Kirsten Skaarup, der har skrevet talrige vegetariske kogebøger.
Jeg har ofte disse sunde ‘deller’ på menuen. De er ganske enkelt så velsmagende og mættende.
Rist hasselnødderne på en tør pande.
Blend squash, kartofler og hasselnødder i en foodprocessor eller en blender. Alternativt kan squashen og kartoflerne rives og nødderne hakkes med en kniv.
Læg farsen på et rent viskestykke og knug så meget af væden af som muligt.
Hak løg og hvidløg og steg dem i lidt olie.
Hak rosmarinen fint.
Rør løg i farsen sammen med rosmarin, chiafrø, havregryn og mælk. Farsen skal være ret fast.
Smag til med salt og peber.
Lad farsen hvile en halv times tid.
Form ti-tolv squashfrikadeller med hænderne og pres dem godt sammen.
Steg frikadellerne på en pande.
Fra bogen ‘SLANK – Plantemad fra mit grønne køkken’ af Claus Dalby.
Forrige artikelTil kamp mod skæmmende pletter, ar og bumser
Næste artikelUmahro Cadogan: Kost bør ikke være religion, men et redskab