Opskrifter

Stærk og syrlig thaisuppe

12. august 2011

Suppe er bestemt ikke kun en vinterspise. Denne stærke og syrlige suppe fra Thailand kan være en frisk og smagfuld afslutning på en lun sommerdag.

  • 2 tørrede shiitakesvampe (evt. 100 g friske champignon)
  • 2 forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stilk citrongræs
  • Ca. ½ l grøntsagsbouillon
  • 2 tsk. rød thai-karrypasta
  • 4 kaffir limeblade (kan udelades)
  • 2 spsk. finthakket ingefær
  • Citronsaft
  • 1 plade tynde risnudler
  • 250 g grøntsager efter smag: små terninger af kartofler, tændstikstore stykker gulerod, hoveder af broccoli og/eller blomkål, terninger af hvidkål, spinat etc.
  • 80 g bønnespirer
  • 1 bundt koriander v 2 spsk. hakkede, saltede jordnødder

Bræk svampene i små stykker (fjern stokkene). Snit løg og hvidløg. Fjern de yderste blade fra citrongræsset og skær resten i mindre stykker.

Kom det hele i en gryde sammen med bouillonen, karrypastaen, limebladene og ingefæren. Kog suppen under låg 5-6 minutter. Smag til med salt og citronsaft samt evt. et nip  sukker.

Kom risnudlerne i suppen og kog dem 5 minutter. Hvis du bruger kartofler, skal de små terninger i sammen med nudlerne. Findel de ønskede grøntsager og kom dem i suppen.  Kog den endnu 3-4 minutter. Tilsæt bønnespirerne og lad suppen koge op. Fjern citrongræs og limeblade. Tilsæt hakket koriander og smag til igen. Drys med hakkede jordnødder.

 

TIP
Du kan med fordel forberede suppen, dagen før den skal spises. Så bliver smagen ekstra intens. Hvis du vil bruge den som hovedret, så tilsæt lidt flere grøntsager samt  terninger af tofu eller kogte bønner som kidneybønner eller limabønner.

 

Forrige artikelMusik hjælper kræftpatienter

Næste artikelGennembrud i scleroseforskning