Om kokken: Søren Gericke kræver ikke den store præsentation. Han har regeret i mange køkkener, skrevet flere kogebøger og været en fast gæst hos Søren Ryge Petersen i “DR Derude”.
Til 4 personer som forret
- 2 store stenbiderfileter
- 2 salathoveder (dansk hovedsalat eller hjertesalat)
- 2 dl piskefløde
- ½ dl fromage frais
- Citronsaft efter behag
- Lidt friskrevet muskatnød
- 4 søde æbler
- Salt og peber
- Lidt sukker
- Vand
Sådan gør du:
- Stenbideren krydres med salt og peber og trækker i ca. ti minutter. Skær den derefter ud i tynde strimler. Rist dem ved stærk varme på en meget varm pande i lidt smør eller olie med god afstand mellem strimlerne. Vend dem undervejs med en køkkenpincet. Tag fisken af panden og hæld fedtstoffet fra.
- Æblerne skæres i tynde både og overhældes med kogende vand, der smages til med salt og sukker. Lad æblerne stå og trække i vandet til de er afkølede. Hæld vandet fra. Rør fløde og fromage frais godt sammen. Smag til med citronsaft og lidt friskrevet muskatnød.
- Skyl hjerterne af hovedsalaten, slyng dem grundigt og dup dem helt tørre, anret dem på et fad og overhæld dem med dressingen. Anret æblebådene og stenbideren i strimler rundt om salaten.
“Bedre mad – Kokkenes Klimakogebog”, Tiderne Skifter 2010