Nyheder

Stof fra broccoli kan hæmme brystkræft

17. januar 2017

Et vidunder-stof fra broccoli kan i form af kosttilskud hæmme væksten af kræftceller hos kvinder med brystkræft. Det viser en ny amerikanske undersøgelse.

Broccoli er den grøntsag, som har det højeste indhold af fytokemikaliet sulforaphane – et stof, der tidligere har vist sig at kunne forebygge kræftsygdomme. Nu viser en ny amerikansk undersøgelse, at stoffet også kan være med til at hæmme brystkræft i udbrud.

– Man har før troet, at kost-tilskud udelukkende virkede præventivt på kræft, men vores forsøg viser, at det også kan bremse væksten i eksisterende svulster, siger professor Emily Ho fra Oregon State University til Illustreret Videnskab.

I undersøgelsen indgik 54 kvinder. Halvdelen fik hver dag tilskud af sulforaphane i en mængde, der svarer til 240 gram broccolispirer. Den anden halvdel fik placebo-piller.

Den aktive gruppe fik reduceret aktiviteten i HDAC-proteinerne, som ellers hæmmer kroppens naturlige bekæmpere af kræftsvulster. Tidligere forskning har vist, at hvis man reducerer HDAC-proteinerne, mindsker det væksten i aktive kræftceller.

Der er behov for større opfølgende forsøg for at underbygge resultaterne. Men studiet åbner op for muligheder ved kosttilskud til behandling af kræft.

 

__________

 

Hvad er sulforaphane?

Sulforaphane er et fytokemikalie, som besidder antioxidante egenskaber. Tidligere studier har vist, at stoffet kan forebygge brystkræft. De største mængder findes i broccolispirer, men også grøntsager som rosenkål, blomkål og grønkål indeholder sulforaphane.

 

Kilder: Illustreret Videnskab

Forrige artikelDe rette fedtsyrer forebygger allergi

Næste artikelGeniale Fladbrød

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.