Vores skribenter

Stofskiftemedicin eller ej?

En læser ønsker at få svar på, om hun er blevet medicineret korrekt i forbindelse med en operation af skjoldbruskkirtlen.

Foto: Shutterstock
10. august 2022

Spørgsmål:

Jeg fik i 2017 fjernet højre halvdel af skjoldbruskkirtel, og straks efter operation blev jeg medicineret med Euthyrox. Dette undrer mig, når det ikke var nødvendigt. Min venstre halvdel af kirtlen, der er tilbage, er nok til stofskiftet?? Hvad mener du?

Svar:

Min oplevelse er, at der enkelte gange vælges at se stofskiftet an efter en operation inden opstart på medicinering. Nogle mennesker klarer sig fint uden medicin, mens andre ikke kan holde stofstiftet kørende med kun ½ kirtel. Det er virkelig individuelt.

Nu kender jeg ikke nærmere til din situation eller dine stofskiftetal forud for operationen. Derfor er det svært at komme med et svar på, om lægerne skulle have afventet opstart af medicin. Generelt vil jeg dog sige, at Euthyrox har ufattelig få bivirkninger. Samtidig opleves livet lidt tungt og trægt, hvis stofskiftet kommer til at være lidt for lavt. Så måske det er den bedste løsning.

Mvh Maria Langbak

Forrige artikel”Fødslen var helt magisk og alt, jeg drømte om”

Næste artikel5 tips til dig, der elsker søde sager

Maria Pinderup Langbak

Læge og heilpraktiker
Skribent på Naturli siden 2019.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.