Nyheder

Stol ikke på dit fitnesscenter

2. maj 2007

Test fra forbrugerstyrelsen viser, at mange fitnesscentre tilbyder træning, som deres instruktører ikke har sundhedsfaglig uddannelse til.

To ud tre fitnesscentre er ikke kompetente nok, viser undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen. Hvis du har ryg- eller hjerteproblemer eller brug for anden særlig (genop)træning, bør du sikre dig at dit fitnesscenter har ansat sundhedsfagligt personale. En test fra Forbrugerstyrelsen viser nemlig at der er foruroligende mange centre der tilbyder træning de ikke er kompetente til – på to ud af tre centre der tilbyder at træne personer med særlige behov, har instruktørerne ikke den nødvendige sundhedsfaglige uddannelse.

Desuden viser testen store prisforskelle mellem de enkelte centre.

Undersøgelsen kan ses på Forbrugerstyrelsens hjemmeside, www.forbrug.dk, hvor man også kan sammenligne centre i nærheden af ens bopæl, og få gode råd om abonnementsaftaler mm. Sidstnævnte er nemlig efter Forbrugerstyrelsens mening alt for uigennemskuelige.

Syv med topkarakterSyv uafhængige fitnesscentre i Jylland, på Fyn og Sjælland får topkarakter på 4,5 point ud af 5 mulige. Andre 42 centre ud af de ialt 297 opnår 4 point. Servicen hos 297 fitnesscentre er testet af Forbrugerstyrelsen.

Kilde: www.forbrug.dk og Krop & Fysik.

Forrige artikelVestjyske børn har mange huller i tænderne

Næste artikelHvilke mælkeprodukter skal du spise mest af?