STOOOP!

27. juni 2022

Når nogen siger kolesteroltal og statiner, så er der god grund til at standse op og tænke sig om.

 

Kolesterolmedicin forebygger ikke blodpropper

Læger har i årevis givet deres patienter statiner på baggrund af små og dårlige studier, som tydede på, at statiner kunne forebygge blodpropper. Forskere fra Oxford University har nu gennemgået og vurderet 29 studier – omfattende mere end 100.000 patienter. De har konkluderet, at de, der tager statiner, har lige så stor risiko for at få en blodprop i returårerne (venerne), som personer der ikke tager statiner. Hverken en høj eller lav dosis af statiner nedsatte risikoen. (PLoS Medicine, 2012; 9:e1001310).

Statiner forværrer åreforkalkning ved type 2 diabetes

Forskere fra Phoenix Veterans Affairs’ Healthcare System har undersøgt 197 patienter med type 2 diabetes og deres brug af kolesterolsænkende statiner. De opdagede, at forkalkningen af kranspulsårerne var meget mere udtalt hos de diabetikere, der brugte statiner regelmæssigt, sammenlignet med dem, der kun tog statiner engang imellem. Patienter, der i begyndelsen ikke tog statiner, udviklede hurtigt forkalkning af hovedpulsåren, når de begyndte at tage statiner regelmæssigt.

Forskerne konkluderer, at statiner forværrer åreforkalkningen og er medvirkende til at øge risikoen for diabetes hos raske mennesker og forværrer hjerte- og kredsløbsproblemer hos diabetikere. Listen over bivirkninger af statiner er nu på over 300, inkl. svækkelse af hjertet på grund af mangel på Q10, som statiner hæmmer dannelsen af. (Diabetes Care, 2012).

Anti-inflammatorisk hyben

Hyben har i tidligere forsøg vist sig at have god effekt på det dårlige kolesteroltal – LDL – der modsat HDL er kritisk at have for meget af. Måske fordi hyben er kendt for at virke betændelseshæmmende og derfor også har været brugt med succes ved f.eks. gigtsygdomme.

Firmaet Hyben Vital producerer et helt unikt produkt, som igennem placebokontrollerede forsøg har påvist så fine resultater, at de er offentliggjort rundt i verden på internationale lægekongresser. Forskning viser en anti-inflammatorisk virkning og smertelindrende effekt, og samtidig giver det mere energi og bedre søvn.

Den kliniske forskning er gjort på Hyben Vitals råvare. De har udviklet deres egen plante “lito”, som indeholder ekstra mange aktivstoffer, og som sælges som tilskud det danske marked som Lito Hyben. Se mere på www.litohyben.dk

Klogere på kolesterolens myter

Kolesterol er ikke en forfærdelig gift, men et livsvigtigt stof for alle cellers konstruktion og funktion. Det er ikke “godt” eller “ondt”; men påvirkeligt af mange faktorer. Er du blevet nysgerrig på, hvad kolesterol er, og de myter der er spundet op omkring det, så kan du læse meget mere i Uffe Ravnskovs bog ‘Kolesterol – myter og realiteter’.

Et højt kolesteroltal påstås at fremkalde åreforkalkning og hjerteinfarkt. Talrige studier har dog vist, at mennesker med et lavt kolesteroltal bliver lige så åreforkalkede. Vi producerer selv 3-4 gange mere kolesterol, end vi spiser. Vi øger produktionen, når vi spiser for lidt kolesterol og omvendt.

Få flere fakta i bogen – også om medicinalindustrien, som har haft held til at dække over de skadelige virkninger af den kolesterolsænkende medicin, der er verdens mest solgte lægemiddel.

Find den på saftkraft.dk til kr. 299,-.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger