Stop af fiskeolie før fødsel?

Har lige læst at fiskeolie har en blodfortyndende effekt og frarådes op til 1 uge før operation. Hvad er det der sker med blodet? Og bør jeg stoppe med indtag af fiskeolie op til forestående fødsel?

Vh Malene

 


Tak for mailen.

Det er rigtigt, at fiskeolie kan have en blodfortyndende effekt, og at det er bedst at stoppe med at tage fiskeolie før og lidt efter operation.

De olier, vi spiser, indbygges i cellemembranerne. Herfra omdannes de til signalstoffer som eksempelvis prostaglandiner. Omega 3-fedtsyrer, som vi får fra bl.a. fiskeolie, men også hørfrøolie, kan omdannes til de typer af prostaglandiner, der hæmmer blodpropdannelse, udvider blodkarrene og hæmmer blodets evne til at størkne. De egenskaber er gavnlige i mange henseender, men ved operation eller fødsel skal blodet ikke være alt for tyndtflydende og have svært ved at størkne.

Du kan derfor trappe mængden af fiskeolie ned løbende den sidste måned og helt holde pause en 7-10 dage før fødslen og evt. en uges tid bagefter.

Held og lykke med den lille ny.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*