Nyheder

Stress kan forebygge kræft

24. maj 2007

Ny dansk forskning har påvist, at kvinder med en stresset hverdag har mindre risiko for at få livmoderkræft. Undersøgelsen fulgte 6000 kvinder i en periode på tyve år.

Stressede kvinder har mindre risiko for at blive ramt af kræft i livmoderen, viser en stor dansk undersøgelse. 6760 kvinder er fulgt gennem 20 år.Kroppens produktion af det kvindelige kønshormon østrogen falder hos kvinder, der er stressede. Det er sandsynligvis forklaringen på, at kvinder med en stresset hverdag har nedsat risiko for at udvikle kræft i livmoderen. Gennem 20 år har forskere i den såkaldte Østerbroundersøgelse fulgt 6760 kvinder, og deres konklusion er klar: Jo mere stressede kvinderne var ved undersøgelsens begyndelse i 1981, jo lavere var deres risiko for senere i livet at blive ramt af livmoderkræft.

Tidligere har Østerbroundersøgelsen vist, at stress også beskytter mod brystkræft. Alligevel understreger forskerne, at et højt stressniveau ikke er at foretrække. Stress kan nemlig have andre alvorlige konsekvenser for helbredet, blandt andet større risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Kilde: ritzau og Berlingske Tidende

Forrige artikelUdvid døgnet med en time eller to

Næste artikelLivmoder fjernes uden grund

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.