Tema

Styrk kroppen mod sygdom

Al sygdom har en årsag. Selvom du ikke kan forhindre sygdom i dit liv, kan du give din krop de bedste betingelser for at kæmpe imod

Foto: Shutterstock
21. januar 2023

Al sygdom har en årsag. Selvom du ikke kan forhindre sygdom i dit liv, kan du give din krop de bedste betingelser for at kæmpe imod

Oplever du selv eller en af din kære at få en diagnose på kræft, så er det væsentligt at vide én ting: Det er ikke er din egen skyld.

Hovedparten af kræfttilfælde skyldes i henhold til ny forskning fejl i genetiske kodninger. Samme tendens gør sig gældende for andre folkesygdomme som eksempelvis diabetes eller hjertesygdom.

Når det er sagt, så er der faktisk meget, du selv kan gøre for at styrke kroppen generelt via en sund livsstil. Det gælder både forebyggende, men også under og efter behandling med eksempelvis kirurgi, stråle- eller kemo.

Der er ikke nogen, som med sikkerhed kan fortælle os, hvorfor vi får f.eks. kræft

En væsentlig faktor er vores valg af mad. Sund mad er ifølge en nyere undersøgelse vigtigere for helbredet end skadevirkningen ved både alkohol, narkotika og tobaksrygning – tilsammen.

Når vi har en plan med det, vi putter ind i kroppen, bliver den også bedre til at udrense giftige og skadelige stoffer og holde sygdom stangen.

Selv hvis du ikke kan blive helbredt: Der er altid noget, du kan gøre.

Forrige artikelSelvcoaching – når du når “muren”

Næste artikelDetox – en vej til klar hud med sund, smuk glød

Carsten Gottlieb

Redaktør