Nyheder

Styrk mellemgulvet og bliv halsbrand kvit

Lider du ofte af halsbrand? Måske er løsningen ikke den syreneutraliserende symptombehandling; måske skal du styrke dit mellemgulv.

Foto: Shutterstock
1. februar 2023

Lider du ofte af halsbrand? Måske er løsningen ikke den syreneutraliserende symptombehandling; måske skal du styrke dit mellemgulv.  

Halsbrand eller refluks er ubehageligt. Det sker, når du har tilbageløb af mavesyre fra mavesækken op i spiserøret. Det sker, når mavemunden ligger forkert og derfor ikke kan lukke til. Så kan mavesyre sive ud.

Det kan også skyldes, at du har spist mad, som har skabt en overproduktion af mavesyre. Mange vil opleve halsbrand, hvis de har spist meget fed mad.  

Symptombehandling af halsbrand

Når den ætsende mavesyre kommer i kontakt med spiserøret, føler du ubehag. Almindelige symptomer på refluks omfatter hoste, halsbrand, sure opstød, kvalme og brystsmerter.

De fleste vælger at symptombehandle ved at tage et syreneutralisende præparat, som kan købes i håndkøb. Det kan være som tablet eller brusetablet. Andre sværger til at spise mandler, der også kan have en syreneutraliserende effekt.

Svækket mellemgulv kan rumme årsagen til refluks

Måske bør du se mere på årsager i stedet for symptomer.

Mary Hägg, svensk docent i øre-, næse- og halssygdomme, har i 30 år forsket i en behandlingsmetode, der styrker musklerne fra læberne og ned til maven.

Ofte er årsagen til refluks et svækket mellemgulv, som får mavesyre til at bakke op i spiserøret og forårsage de ubehagelige symptomer.

Derfor har Mary Hägg udviklet et simpelt aggregat, der kan styrke muskulaturen ved blot 90 sekunders daglig træning.

— Jeg stødte ofte på disse symptomer, da jeg arbejdede som tandlæge på hospitalets tandpleje på Hudiksvall Hospital. Jeg startede derfor en amtsklinik på Øre-Næse-Hals, hvor forskellige fagkategorier som læger, tandlæger, talepædagoger, fysioterapeuter, psykologer og ergoterapeuter arbejdede sammen omkring problemer med mundens forskellige funktioner, fortæller Mary Hägg.

Træning stimulerer hjernestammen

Da Mary tilbage i begyndelsen af 1990’ernevar på barsel, benyttede hun lejligheden til at fordybe sig i viden om hjernenervernes forbindelse til mundens og svælgets muskulatur. En artikel skrevet af en professor i neurofysiologi fangede hendes interesse.

— Gennem munden kan du stimulere hjernestammen, hvor styresystemet for alle vigtige menneskelige funktioner er placeret. Den livsvigtige vejrtrækning foregår gennem munden, vi tygger, sluger, taler og der er vores hosterefleks. Musklerne i ansigtet, svælget, spiserøret og mellemgulvet er også en del af dette system.

IQoro styrker mellemgulvet

Mary Hägg udviklede IQoro, der er skabt til at forbedre og genvinde kontrollen over mellemgulvets muskel. Det er nemt at bruge.

— IQoro styrker muskulaturen fra munden, via de øvre luftveje, spiserøret, mellemgulvet og ned til maven.

IQoro er resultatet af evidensbaseret forskning. Effekten er afprøvet i statsfinansierede tests. Undersøgelserne har vist, at IQoro er effektiv mod blandt andet refluks (halsbrand, sure opstød og synkebesvær), dysfagi (synkebesvær forårsaget af for eksempel slagtilfælde), snorken og søvnapnø.

— Når du bruger IQoro, stimuleres fornemmelsen i læberne og den bløde gane — og nervesignalerne sendes op til hjernen for at aktivere alle de 148 muskler i kæden. De begynder at arbejde mere kraftigt, fra læberne og ned til maven. Øvelsen forstærker stimuleringen af ​​nervesignalerne og opbygger musklerne, hvilket får dem til at arbejde både hurtigt og i den rigtige rækkefølge. Når du slipper IQoro, slapper alle muskler af igen, siger Mary Hägg.

Træning med IQoro i 30 sekunders intervaller tre gange dagligt er alt, der skal til.

Der er ikke brug for nogen form for medicin. Det er en behandling, der styrker kroppens eget system og stimulerer nervesystemet fra munden, som igen styrer synkeprocessen som omfatter vejrtrækning, ansigtsudtryk og mave- og tarmfunktioner.

Sådan fungerer IQoro

 • Stå op eller sæt dig ned i opret stilling.
 • Placer mundstykket inde bag læberne, på ydersiden af ​​tænderne.
 • Hold godt fast i håndtaget med den ene hånd.
 • Tryk dine læber sammen i “et smil”, som om du vil sige bogstavet M.
 • Stræk derefter ud ved at trække håndtaget lige ud i 10 sekunder, mens du holder skærmen inde i de sammenpressede læber. Hvil tre sekunder og gentag derefter to gange mere.
 • Udfør øvelsen tre gange dagligt med mindst to timer imellem.

Produktet kan købes via virksomhedens hjemmeside, iqoro.com.

Mary Häggs bedste tip mod refluks

 • Accepter ikke, at du har halsbrand, sure opstød og/eller synkebesvær. Få styr på problemet og sørg for at få behandlet dine problemer fra bunden.
 • Du er ikke alene. Alene i Sverige lider 20 procent af befolkningen af ​​refluksrelaterede problemer.
 • Refluksrelaterede problemer stiger med alderen. Den største gruppe er kvinder over 50 år. Med IQoro kan du behandle forebyggende og forebygge eventuelle problemer.
 • Lider du af snorken og/eller søvnapnø, kan du med fordel starte behandling med IQoro, inden du opsøger anden hjælp. Behandling med IQoro er fuldstændig risikofri og den virker kun med kroppens eget system.
 • Gennem neuromuskulær behandling med IQoro kan du reducere eller endda blive helt fri for medicin. Tal dog altid med din læge, før du stopper eller fjerner nogen form for medicin.

Læs mere på Iqoro.com.

Forrige artikelHar du hørt om solsikkesnoren?

Næste artikel4 grunde til at spise langsomt

Thomas la Cour

Journalist