Nyheder

Sukkersød hygge

8. oktober 2008

Efterårsferien starter i dag – og mange familier kan se frem til en uge hvor familiehygge står på dagorden.

Det er også højsæson for biograferne, især hvis vejret viser sig fra sin mere regnfulde side. Biograferne er forberedt og er klar med en hel række præmiere på nye sjove og underholdende børne- og familiefilm. Sukkersød hygge En tur i biografen forbinder de fleste også med en stor og farvestrålende slikpose, cola og popcorn – det er ligesom en del af hyggen. Hvad de fleste ikke ved er at en tur i biografen med alt hvad der til hører ofte betyder, at der ikke plads til mere sodavand, slik og kage resten af ugen, hvis man gerne vil leve sundt.
En uges slikforbrug En undersøgelse af de 11-15-årige køb af slik, sodavand og popkorn inden de skulle se en film i biografen viste at de gennemsnitligt købte:
  • 121 gram blandet slik
  • 235 ml sodavand
  • 33 gram popcorn
  • 18 gram chokolade
I alt hvad der svare til 3,3 MJ. I en sund kost til 11-15-årige er der plads til søde sager svarende til 4,9 MJ på en uge og en tur i biografen betyder derfor for de fleste at der kun er plads til lidt ekstra sødt resten af ugen.
Gennemsnitstallet dækker over væsentlige forskelle. Det køb i undersøgelsen, der indeholdt mest energi var 200 gram popcorn, 250 gram slik og 750 ml cola – hvilket svare til 9,3 MJ – eller 2 ugers plads til søde sager.
Megamenu Biografernes menuer har vokseværk – og biografernes prispolitik frister os ofte til at købe en større menu for så får vi mere for pengene. En undersøgelse fra 2006 viser, at i forhold til energiindholdet i en menu falder prisen pr. MJ fra 17 kr. for en børnemenu til 11 kr. for en stor menu.
Det nyeste skud på biografernes menukort er en megamenu – som sluger mere end 2 ugers plads til søde sager. Den består ofte af 1,8 liter cola og 6,5 liter popcorn og indeholder 10,6 MJ.

Forrige artikelStigende mængder af giftrester i frugt kræver sporskifte

Næste artikelForældre kører deres børn fede