Nyheder

Sund chokolade på Sund Livsstil

1. september 2015

Den 25. – 27. september er der atter sundhedsmesse i Øksnehallen i København. På Sund Livsstil kan du blandt andet smage sund chokolade.

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at man ikke behøver at gnave sig igennem bjerge af gulerødder og salatskåle for at blive sund.

Chokolade som superfood

Videnskabelige undersøgelser har flere gange slået fast, at rå kakaobønner er så spækket med sunde og gode næringsstoffer, at de går under betegnelsen superfood. Derfor er mørk chokolade i den reneste form næsten at betragte på linje med blåbær og broccoli, når der måles på sundhed – dog skal man næppe spise de samme mængder. Kakaobønner indeholder en stor mængde flavonoider, der fungerer som antioxidanter. Antioxidanter bekæmper en lang række sygdomme og er med til at holde kroppen ung.

Samtidig viser studier, at kakaobønner indeholder vigtige mineraler som magnesium, krom, zink og jern og har en positiv indflydelse på hjertet. Studier viser også, at chokolade sænker blodtrykket og stabiliserer blodsukkeret og ikke giver vægtforøgelse, hvis det indtages i mindre daglige doser, i forhold til personer, der ikke spiser chokolade.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken chokolade, der ryger i indkøbsvognen. Det skal være mørk chokolade med et højt kakaoindhold og allerhelst den reneste, mørke, håndlavede chokolade, der er lavet af uopvarmet, rå kakao og jomfru kakaosmør, og hvor den eneste varme, der er tilført, er ægte hjertevarme.

Rå, økologisk chokolade fra Australien

PANA chokolade er et eksempel på chokolade, der lever op til ovenstående. Det importeres af den lille økologiske engrosvirksomhed Raw by Nature i Nordsjælland og kan købes bl.a. i helsekortbutikker og på nettet.

PANA chokolade er rå, økologisk chokolade, der er håndlavet i Melbourne. Den indeholder kun naturlige ingredienser som rå økologisk kakaopulver, jomfru kakaosmør, kokosolie og så er den sødet med agave sirup eller kokospalme sirup.

Chokolade med god samvittighed

Alle chokolader er håndlavet og håndpakket, og chokoladen er fremstilet ved lave temperaturer, så de bibeholder de naturligt forekommende næringsstoffer. PANA chokolade er udarbejdet ud fra den vision, at chokoladen skal være god for alle – også for Moder Jord. Det er et godt princip, for alt liv hænger sammen, mener de to grundlæggere bag Raw by Nature, Karin Lauritzen og Nicolai Schriver.

Intet er da heller ikke overladt til tilfældighederne. Man kan med god samvittighed tage et stykke chokolade i bevidstheden om, at ingen jord er blevet udpint, ingen kakaobonde er blevet underbetalt, og ikke en eneste celle i ens krop vil løbe skrigende bort ved tanken om, at chokoladen skulle indeholde rester af pesticider, gødningsmidler og kræftfremkaldende stoffer.

Hvis man vil prøvesmage PANA chokolade og snakke med Karin Lauritzen og Nicolai Schriver har Raw by Nature den 25.-27. september 2015 en stand med på sundhedsmessen Sund Livsstil i Øksnehallen i København.

 

Forrige artikelEU tillader GMO

Næste artikelChufaknækbrød

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.