Nyheder

Sunde led giver frihed til at gøre, hvad du vil

Foto: Adobe Stock
11. november 2021

Hvis god livskvalitet for dig er et aktivt liv, hvor du kan rejse, nyde kulturtilbud og færdes til fods i naturen, bør du passe godt på din krop. En velholdt krop skal ikke tages for givet. Somme tider skal du tænke dig om og række ud efter den hjælp, der er at hente.

Uanset om du er til lange gåture med hunden, traske Louvre-museet rundt i timevis, snuppe en pilgrimsvandring på Caminoen eller måske prøve kræfter med kitesurfing, så gør sunde led og god fysisk form en verden til forskel. 

Det kan vi sikkert alle blive enige om, og mange gør også rigtigt meget på daglig basis for at holde sig i god fysisk form. At bruge sin krop er selvforstærkende, og du skal bruge din krop, for at den holder hele livet. Brusk og ledvæske bygges op, når vi bruger vores led. Det samme gælder som bekendt for muskler. Også fordøjelsen er afhængig af, at vi bevæger os. 

Men det er også krævende for kroppen at blive brugt. 29 % af os danskere løber, og cirka 20 % får skader hvert år. Forebyg, så du kan undgå fysiske skavanker. Hvis noget kan ødelægge en god motionsrytme, så er det 6 ugers pause på grund af skader. Endnu værre er det selvfølgelig, hvis skaden aldrig rigtigt går væk igen. 

De rigtige byggesten 

Uanset om du er aktiv, motionerer eller har hårdt fysisk arbejde, er det også vigtigt at tænke på, hvad du tilbyder din krop som brændstof. Kroppen skal have de rigtige byggesten for at kunne holde sig selv ved lige. Det er helt afgørende at spise sundt og give kroppen nogle af de næringsstoffer, der holder vores led, muskler og knogler sunde. 

Hyben og gurkemeje er to særdeles gode bud, ligesom zink og C-vitamin også er vigtige i den sammenhæng. Både hyben og gurkemeje bidrager til sunde og bevægelige led, og zink bidrager til vedligeholdelse af knogler samt støtter dannelse af knoglevæv. C-vitamin, som hyben jo også er rig på, bidrager til kroppens egen kollagenopbygning. Kollagen har betydning for brusk, knogler og muskler. 

Læs også: Kredsløbet holder hjulene i gang 

Naturligt glykosamin 

Kombinationsproduktet GLYC Boost indeholder både hyben, C-vitamin, zink, gurkemeje og sort peber for bedre optagelse, men derudover også et ekstrakt af hele den grønlæbede musling. 

Dermed får man i GLYC Boost også, hvad der bliver kaldt naturligt glykosamin – nemlig de såkaldte glykosaminoglykaner (GAG). Når det kaldes naturligt glykosamin, så skyldes det, at det fra naturens side har en form, som gør det letoptageligt for kroppen. Muslingeekstraktet indeholder også omega-3 fedtsyrerne EPA, DHA og ETA, som spiller en rolle for blandt andet vores led. 

Et godt immunforsvar 

Det var en svensk farmaceut og hans danske kone (Dan Magnusson og Birgitte Karberg Magnusson), der satte sig for at udvikle GLYC Boost som et kosttilskud til en aktiv tilværelse. Tanken er, at det skal være nemt at få et tilskud, der kan holde dig i gang. Derfor indeholder produktet næringsstoffer, der også understøtter immunforsvaret – gurkemeje og C-vitamin bidrager begge til et normalt immunforsvar. 

Det er ærgerligt at få ødelagt sin gode motionsrytme af 14 dage på langs. Det har samme kedelige effekt som en ankel- eller knæskade – og det kan være tungt at komme i gang igen. Så hellere forebygge med den rigtige type af træning og gode arbejdsstillinger, smidighedsøvelser og gode næringsstoffer. 

[Faktabox] 

GLYC Boost er et svensk kosttilskud, som indeholder 6 næringsstoffer, der bidrager til sunde led og et normalt immunforsvar. Specielt udviklet til dig, der er aktiv, træner meget eller har hårdt fysisk arbejde. 

GLYC Boost indeholder hyben, gurkemeje, sort peber, grønlæbet musling, C-vitamin og zink. Grønlæbet musling lever i det rene vand ud for New Zealands kyst og indeholder glykosaminoglykaner og omega-3 fedtsyrerne EPA, DHA og ETA. 

2 tabletter om dagen er nok. 

 

Forrige artikelMere sukker – færre mineraler og vitaminer

Næste artikelKemi i klædeskabet

Carsten Gottlieb

Redaktør