Mad

Sunde og fyldige salater

Foto: Columbus Leth
13. februar 2022

Salattøsen er tilbage med en appetitvækkende samling af opskrifter og inspiration.

Det er efterhånden et par år siden, vi første gang hørte om Salattøsen og hendes kreative arbejde med forståelsen og opfattelsen af, hvad en salat er for noget. Men Mette Løvbom, som er kogebogsforfatteren og bloggerens borgerlige navn, er ikke færdig med at inspirere os.

Hendes nye bog hedder Salattøsens Sunde Fyldige Salater, og den er fuld af både lækre opskrifter og af tips til, hvordan du organiserer din indkøbs- og køkkenaktivitet på en måde, så du altid kan trylle en delikat salat frem på kort tid. Hvis du bare én dag bruger 60 minutter på at forberede ingredienser, kan du andre dage servere en salat på 20 minutter, forklares det i afsnittet om ”food prepping”.

Salattøsens indgangsvinkel til salaten som ét kombineret måltid bliver ganske fint opsummeret i dette afsnit, der er sakset fra bogens indledning:

I selve tilsmagningen spiller dressingen en central og helt nødvendig rolle, da den samler det hele og gør måltidet komplet. Og hånden på hjertet kunne jeg aldrig drømme om at servere en salat uden dressing. En salat fortjener også, at du arbejder med konsistens, farver og ikke mindst former for at skabe den perfekte salat, der pirrer alle sanser. Det handler om at skabe et måltid med det hele, hvor både gane, øje og mave bliver udfordret. Og tilfredsstillet.

Den perfekte salat har fem grundsmage: Surt, sødt, salt, bittert og umami. Former, farver og konsistenser vil vi lade dig opdage, når du bladrer gennem bogen på egen hånd – det fortjener den.

Opskrifter

Stegte rosenkål med grønkål, syltet hokkaido og stærk mole

Stegte rosenkål med grønkål, syltet hokkaido og stærk mole

Bagte rødbeder med blomme og feta

Bagte rødbeder med blomme og feta

Mole med spark i

Mole med spark i

Lynsyltet hokkaidogræskar med chili

Lynsyltet hokkaidogræskar med chili

Om bogen

Mette Løvbom: Salattøsens Sunde Fyldige Salater

234 sider, 249,95 kroner

Politikes forlag 2021

Forrige artikelAltid på jagt efter naturlig skønhed

Næste artikelStegte rosenkål med grønkål, syltet hokkaido og stærk mole

Carsten Gottlieb

Redaktør