Nyheder

Sunde smagsprøver på Sund Livsstil

16. september 2014

Hvad er en messe uden smagsprøver? Der er masser af pirring til smagsløgene på Sund Livsstil i Øksnehallen den 26. – 28. september.

Naturlig sundhed og kostvaner er uløseligt forbundet, og på messen i København er der masser af bud på gode produkter til køleskab og spisekammer. Sundhed og bæredygtighed er et gennemgående tema, men der er også lidt til luksusdyret og den søde tand.

Masser af økologi

Økologi har sin helt naturlige plads blandt temaer på Sund Livsstil-messen. Økologi har vundet en større og større markedsandel i Danmark de senere år og er ikke længere kun et tilvalg for de velstillede og veluddannede: Økologiske produkter er blevet hvermandseje. De fleste kan se en idé i at støtte dyrevelfærd, bæredygtig produktion og sundhed, men efterspørgslen har også betydet priser på en lang række hverdagsprodukter, hvor de fleste kan være med.

På Sund Livsstil kan du f.eks. møde Aarstiderne, der er leveringsdygtig i økologiske frugt- og grøntsagskasser, Søbogaard, der blandt andet tilbyder honning, marmelade, øl og slushice i økologiske varianter og Økoladen, der har specialiseret sig i håndlavet, økologisk chokolade.

Du kan også smage på biodynamiske vine fra Well Life. Vinene stammer fra Well Lifes egen vingård i Piemonte, Italien, hvortil der også arrangeres wellness- og familieophold.

Lidt til den søde tand

Hvis du har en sød tand, kan du smage is af den kalorielette slags. Yogi Frogi er yoghurt-is baseret på lokale råvarer og med knas, der er rigt på både vitaminer, mineraler og proteiner.

Hvis du selv synes, at tanden er lidt for sød, kan du måske afprøve MaykaVital-armbåndet, der skulle kunne fjerne sukkertrangen.

Sukkerfrie alternativer på Sund Livsstil

Du kan også afprøve nogle af de mange sukkerfrie tilbud. Sukrin har gode bud på små, hurtige belønninger uden sukker, æg eller gluten. F.eks. kan du med hjælp fra en mikrobølgeovn lave “Cake in a cup” uden at bekymre dig om sukker, mel eller æg.

Isis laver fødevarer uden tilsat sukker, med reduceret fedt og et lavt kalorieindhold. På standen kan du finde ud af, om de fedtfattige og sukkerfrie småkager var et forsøg værd.

Kom billigt til messen

Naturli’ Foods (der i parentes bemærket intet har med magasinet Naturli eller nærværende hjemmeside at gøre) har smagsprøver fra et rigt udbud af alternativer til almindelige mejeriprodukter. Mælk baseret på mandler, ris, havre eller soya fås i flere smagsvarianter.

På Original Chias stand kan du se og smage produkter med de nærende og sunde chia-frø. Er du til raw food, er både Rawfood og Rawandmore tilstede på messen med tilbehør og tips til rawfood.

Landbageriet præsenterer glutenfri bagværk og brød lavet med spelt, og hvis du savner ingredienser til en sund og alkoholfri toddy i den mørke tid, er Hyben Vital klar med hybenpulver og smagsprøver.

Sund Livsstil-messen holdes som nævnt i Øksnehallen ved Halmtorvet, København, den sidste weekend i september. Du kan slippe en del billigere ind, hvis du printer Naturlis rabatbillet. Normalprisen er 100 kroner i entré, men med rabatbilletten i hånden slipper du ind for en tyver. Du kan printe billetten her.

Kilde: Sund Livsstil

Forrige artikelHelbredsrisici ved skifergasboringer

Næste artikelMotion mod migræne