Sunde tanker beskytter og behandler

19. september 2016

I mange år har vi diskuteret, hvorfor kræft opstår – er på grund af kosten? Er det vores gener? Rammer det helt tilfældigt, eller skal forureningen have skylden? Der har ingen entydige svar været, for selvom flere af disse forhold ser ud til at spille ind, så er der både tilfælde af kræft, der rammer såkaldt sunde mennesker, mens gennemgående usunde mennesker – der har været udsat for lidt af hvert – ser ud til at gå fri.

Indenfor metasundheden er der forklaringer på denne tilsyneladende ulige fordeling. Og de senere år er metasundheden – også kaldet metamedicin – blevet bakket op med flere forskeres teorier og resultater.

Det handler dog ikke om, at se på verden med lyserøde briller og lade sommerfugle flakse rundt mellem hjernecellerne. Sunde tanker handler om at gribe fat i de konflikter, chok og katastrofer, som vi alle bliver udsat for og få dem behandlet og lagt til hvile. Først der kan vores krop svare igen med sunde celler.

Ingen tvivl ved brystkræft

For Anne Marie Skytt giver teorierne indenfor metasundhed rigtig meget mening. Derfor var hun heller ikke i tvivl, da hun i 2012 fik konstateret brystkræft – hun ville selv gøre en indsats for at komme bedst muligt igennem sygdommen, finde årsagen og blive sygdomsfri.

Det var nu ikke, fordi der skulle et større detektivarbejde til for at finde årsager til en psykisk ubalance. Anne Marie mistede sin mor i 2012, hun mistede sit job, og kæresten forlod hende. Nok til at slå de fleste ud, og to dage efter kærestens exit, mærkede hun knuden i brystet. En knude, der sad så yderligt, at hun er sikker på, at hun ville have mærket den tidligere, hvis den havde været der i længere tid.

– Jeg havde en gennemgående følelse af svigt ovenpå de oplevelser, og det var disse følelser jeg bearbejdede sammen med min terapeut Anette Hellgren ved hjælp af tankefeltterapi.

Anne Marie Skytt valgte sideløbende at tage imod konventionel behandling. Så da hun blev opereret, konstaterede lægen, at knuden var fem år gammel, altså at cellerne var startet med at ændre sig fem år tidligere. For Anne Marie var dette endnu en øjenåbner, for det var lige præcis på dette tidspunkt, at hun ganske pludseligt mistede sin tidligere kæreste til en blodprop.

– De nyeste begivenheder havde altså sat gang i dette gamle traume, og derfor var knuden opstået.

Kræftceller viser vejen

Inden for metasundhed arbejder man med teorier om, at placeringen i kroppen, hvor kræftcellerne opstår, kan fortælle noget om, hvilket slags konflikt eller chok, man har været ude for. 

F.eks. kan overariekræft (æggestokkene) være en tabskonflikt, kræftceller i tarmene kan være problemer med at fordøje en psykisk tilstand, og lungerne er forbundet med f.eks. dødsangst og sorg. 

Teorien er ikke ensbetydende med, at du får kræft, fordi du har været udsat for et chok, en konflikt eller en psykisk ubalance, for hvis tabet, svigtet eller angsten er blevet behandlet på en måde, så der er kommet ro på følelserne, vil vi komme os over det meste. Der hvor ubalancen opstår er, når vi stadig går rundt med ubearbejdede traumer, der f.eks. kan få fremtidige oplevelser til at skabe endnu større ubalancer.

Hele formålet med f.eks. tankefeltterapien og bevidstheden om, at følelserne skal behandles, er at skabe balancen igen. 

Kemo uden bivirkninger

Med Anne Marie Skytts konventionelle behandling fulgte også en kemoterapi-kur. Egentlig ville Anne Marie måske selv have forladt sig på sin tankefeltterapi, juicekure og vegetariske livsstil, men da hendes børn var bange for at skulle miste hende – og hun ikke ville være skyld i deres frygt, sagde hun ja til kemo.

– I stedet valgte jeg at gå til behandlingen med det mål at undgå bivirkninger. Både ved hjælp af tanker, tro og kost, som kunne hjælpe min krop. Og det lykkedes! Men lægerne ville ikke høre om, hvad jeg havde gjort. De snakkede meget om, hvor heldig jeg havde været ikke at få bivirkninger, fortæller Anne Marie Skytt.

Vi har været i kontakt med flere kræftpatienter, der som Anne Marie Skytt desværre oplever en meget tilbageholdende holdning fra det etablerede sundhedsvæsen. Fælles for dem er, at lægerne sjældent ønsker at høre om alternative tiltag, og hvilken forskel de har gjort for den enkelte patient. 

Bange for sundhedsvæsnet?

Vi har også været i kontakt med en kræftpatient, der på godt et halvt år gik fra en dødsdom til at være kræftfri, hvor metasundhed og terapi har spillet en stor rolle. Desværre ønskede patienten ikke at deltage i en offentliggørelse af historien. 

Frygten for at stå ved de alternative kræftmirakler er måske en af hovedårsagerne til, at vi stadig forlader så stor en del af behandlingen på konventionel medicin, selvom der er utrolig mange, der har gode erfaringer med alternative metoder. 

Følelsen af at blive latterliggjort, affejet og irettesat af vores officielle sundhedssystem er gennemgående hos mange kræftpatienter, der prøver at fortælle om deres gode erfaringer med det alternative. Udover at det er en kritisabel måde at møde patienterne, er der desværre også et stor gruppe, der således afholder sig fra at dele disse erfaringer videre i en bredere kreds.

Anne Marie Skytt oplevede både læger, der slog manglen på bivirkninger hen som held, og en læge, der mente, at hendes vegetariske livsstil ligefrem var farlig, da grøntsager ifølge lægen kunne fodre kræften.

– Til gengæld mødte jeg mange søde og forstående sygeplejersker, der bakkede op om de ting, som de kunne se, virkede for mig.

Det er ‘bare’ en ubalance

Hele tilgangen til kræft som en ubalance i kroppen, hjalp Anne Marie rigtig meget i forløbet. En gennemgående oplevelse var, at hun hverken følte sig bange eller specielt syg. 

– Jeg følte faktisk, at det gik alt for hurtigt på sygehuset med at få booket tid til operationen, fordi det havde spredt sig til lymferne. Jeg frygtede ikke kræften, for det var jo bare en ubalance. Mine børn så mig heller ikke syg. Jeg følte mig nærmest lykkelig og glad for muligheden for at opleve så vild en selvudvikling, som jeg gik igennem i min terapi.

I dag er Anne Marie erklæret sygdomsfri og har ikke oplevet tilbagefald.

 

Faktabokse

Behandlingen

Anne Marie Skytt valgte at tage imod konventionel kræftbehandling. Samtidig nævner hun åndelighed, sund kost/basisk kost, meditation og yoga som vigtige dele behandling og velvære under forløbet.

Tankefeltterapi er en vigtig del af behandling med metamedicin herhjemme, men kan også bruges ved mange andre ubalancer.

Heilesen og Mygind er nogle af de største kompetencer, vi har i Danmark, når det kommer til viden om Metamedicin og tankefeltterapi.

Anne Marie Skytt er medlem af Kræftforeningen Tidslerne, der har hjulpet os med at finde frem til brugere af Metasundhed/medicin i forbindelse med deres behandling.

Gode bøger om emnet

“Fra kræft til kraft” af Trine Helgerud, Bent Madsen og Dagfrid Kolås.

”Din intelligente krop” af Susanne Billander

”Intelligente celler” af Bruce H. Lipton

“Kræft er ikke nogen sygdom” af Andreas Moritz

Metasundhed og -medicin

Metamedicinen er oprindeligt udviklet på baggrund af den tyske læge Dr. Ryke Geerd Hamers teorier, der var baseret på en personlig oplevelse. Han søn blev skudt og døde i hans arme. Seks måneder senere fik Dr. Hamer testikelkræft. Han så selv en klar sammenhæng og begyndte at undersøge, om andre kræftpatienter havde haft lignende chokkerende oplevelser.

Han startede med at interviewe kvinder med æggestokkræft og fandt, at alle kvinderne uventet havde oplevet et tab – f.eks. mistet en nærtstående. Siden har han undersøgt bagrunden hos over 31.000 patienter og konstateret, at svære sygdomme  starter med helt uventede konfliktchok.

Kort fortalt handler Metasundhed-teorien om, at vores celler husker. Så når vi udsættes for uventede chok og konflikter, og føler os magtesløse, kan vi sætte gang i f.eks. en udvikling af kræft. Konfliktchokket har som regel UDIN tilfælles:

– Det er Uventet

– Det er Dramatisk og voldsomt

– Du er Isoleret, episoden er ofte privat

– Du har Nul Strategi, kan i starten ikke se dig ud af konflikten.

Det er typisk, når vi er ovre det første chok og føler, at vi er i sikkerhed igen, at sygdommen viser sig. Lidt ligesom når vi efter en stresset periode på job ender med at ligge syge i ferien. Her har vi tid og overskud til at behandle en sygdom.

Vi er altså nødt til at få behandlet den konflikt eller traume, som har sat sygdommen i gang, før vi kan blive helt raske.

De senere års forskning har givet mere og mere opbakning til disse teorier – bl.a. Bruce Liptons forsøg, der viser, at tanker påvirker cellemembraner. 

Mere om metasundhed og teorierne

På www.naturli.dk ligger flere artikler om emnet og teorierne bag metasundhed.

Søg f.eks. på metamedicin, kræft eller metasundhed, så får du en række forslag til artikler skrevet gennem tiden. OBS: Vi opdaterer ikke artikler på Naturli.dk, så vi tager forbehold for, at teorier og viden kan have udviklet sig, siden artiklerne blev skrevet.

Citater

De nyeste begivenheder havde altså sat gang i dette gamle traume, og derfor var knuden opstået

Lægerne ville ikke høre om, hvad jeg havde gjort, de snakkede meget om, hvor heldig jeg havde været ikke at få bivirkninger

Jeg frygtede ikke kræften, for det var jo bare en ubalance

Forrige artikelStress i maven – fakta og myter

Næste artikelBalance i maven giver mindre stress