Nyheder

Sundheds-apps overvåger dig unødigt

5. februar 2017

Træningsapps til mobilen er smarte, hvis du vil optimere din sundhed og have hånd i hanke med puls, kalorieforbrug og tilbagelagte løbekilometer. Men du kan risikere, at firmaet bag appen får adgang til mere end bare dine træningsresultater.

Sundheds-apps er populære som aldrig før. De gør det nemt at holde styr på træningsresultater og kalorieforbrug, og du kan dele dine resultater med dine venner på facebook.

Men de smarte apps er alt andet end uskyldige. Nogle apps indhenter og videresælger dine informationer, og du kan risikere at blive overvåget, selv når du ikke træner. Det skriver taenk.dk

Overvåger dig konstant

Især de gratis apps er ikke så gratis, når det kommer til stykket. Appen kan dele dine fysiske placeringer med en tredjepart, der vil vise dig målrettede reklamer, afhængig af, hvor du befinder dig.

– Det giver mening, at en løbe-app vil benytte mobiltelefonens gps, så du kan se, hvor langt du løber. Til gengæld er det bekymrende, at appen også tracker dig, når du ikke løber, siger Anette Høyrup, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerbladet Tænk har tidligere testet 12 løbeapps, deriblandt Sportstracker, Endomondo og Runkeeper. Firmaet bag de to sidstnævnte lover at udbedre nogle af kritikpunkterne i apps’ne.

Sluk for gps’en

Gode råd til beskyttelse af dit privatliv, når du bruger sundheds-apps:

Læs vilkårene, inden du klikker ja til at installere appen.

Slå eventuelt placeringstjenesten fra, når du ikke bruger appen. Så er du på den sikre side.

Forrige artikelGlutenfri chokolademuffins med quinoa

Næste artikelReagerer du på hvede eller gluten?