Nyheder

Sundhedsboost i ny variant med acerola 

Vita Biosa har været på markedet i en del år med sin blanding af otte mælkesyrebakterier og en række urter. Nu kommer en ny variant med acerola.

Foto: Shutterstock
19. april 2023

Vita Biosa har været på markedet i en del år med sin blanding af otte mælkesyrebakterier og en række urter. Nu kommer en ny variant.   

Den økologiske drik er fermenteret med otte mælkesyrebakterier og ekstrakt fra 19 urter. Den har kunnet fås i varianterne Original, bær, hyben og ingefær. Nu kommer sidstnævnte i en ny udgave med acerola, der er et kraftfuldt bær fra Sydamerika. 

Acerola

Acerola har et naturligt indhold af både vitamin A, magnesium og kalium. Men vigtigst af alt har acerola et højt indhold af vitamin C, der både bidrager til et normalt energistofskifte, dannelse af kollagen, beskyttelse af cellerne mod oxidativ stress og immunsystemets normale funktion. Desuden bidrager det til at mindske risikoen for udmattelse og træthed.  

Fermenteringen giver syrlig smag

Vita Biosa fremstilles ved fermentering, hvor alt sukkerindhold omsættes til organiske syrer (primært eddikesyre og mælkesyre), der gør drikken selvkonserverende og som sammen med de 19 økologiske urter giver drikken en unik og syrlig smag. 

Mælkesyrebakterier er levende mikroorganismer, som producerer organiske syrer, som for eksempel mælkesyre. Mælkesyrebakterier er essentielle i fermenteringsprocessen, fordi de producerer de organiske syrer, som er en del af det færdige produkt, og som hjælper med at holde produktet friskt. Bakteriestammerne, som findes i Biosa Danmarks produkter, er nøje udvalgt for at kunne sikre den bedst mulige kvalitet. 

Urter og melasse

Størstedelen af Biosas produkter indeholder også et ekstrakt af 19 forskellige urter, som alle er økologiske (og derfor også GMO-fri). Det er tørrede urter, som blandes med mælkesyrebakterierne, melasse og vand. De bliver i blandingen i 14 dage, hvorefter de trækkes ud.  

Biosas produkter indeholder også økologisk melasse, som er et biprodukt fra sukkerproduktion. Melasse kommer fra sukkerroer og -rør og er den brune masse, som er tilbage, når det sukker, som senere bliver til det raffinerede, hvide sukker, er udvundet, og det har et sukkerindhold på omtrent 60%. 

Melassen i Biosas produkter virker som en generator for fermenteringsprocessen. Mælkesyrebakterierne spiser sukkeret og laver det om til syre, primært mælkesyre og eddikesyre. 

Et shot sundhed

Vita Biosa er et lille shot sundhed, som du kan tage én eller flere gange dagligt. Du tager 20-30 ml ad gangen – nøjagtig som med andre sundhedsshots. Du kan også blande det op med vand, hvis smagen er for voldsom – eller du kan blot hælde det i en smoothie eller dit daglige glas juice.     

Den nye variant er at finde i helsekostbutikker og online fra slutningen af maj måned.   

Forrige artikel10 fødevarer, der er gode mod diarré

Næste artikelMelatonin kan reducere selvskade