Nyheder

Træningstendenser i 2016 – naked running

12. januar 2016

Når det handler om træning, er det for mange udstyret, som er i fokus. Sundheds-apps og gadgets har spredt sig i hele verdenen. Men nu er trenden ved at gå den anden vej. Det handler i højere grad om at komme ud i naturen, lytte til sin krop eller nyde samvær med andre i stedet for at være alene i et fitnesscenter.

Sundhed og motion er for mange blevet en individuel oplevelse. Holdsport er blevet til personlig coaching i motionscentre og løbeturen inkluderer nu fitness trackers og andre gadgets, som kan overvåge din indsats. Alt dette er noget, som har stormet frem de sidste år og har været med til at skabe stor fokus på enmandspræstationer.

Henrik Duer, som er uddannet træningsfysiolog, er en af den, som til daglig beskæftiger sig med at træne og undervise i sundhed og livsstil. Han ser, hvor meget den personlige træning fylder.

»Flere og flere får øjnene op for fordelene ved en personlig træner. På det punkt tror jeg bestemt ikke, at vi i 2016 vil nå et mæthedspunkt. Min forudsigelse er, at folk bliver mere differentieret i deres træning og følger den coach, som prædiker det, der stemmer overens med deres overbevisning,« siger han til Jyllands Posten.

Ny kurs i retning mod naturen

Men er vi fastlagte i kursen mod individuel træning, og bliver 2016 et år med endnu mere sundhedsteknologi? Alt tyder på det – men som enhver anden trend, ligger der en modbevægelse klar rundt om hjørnet.

– Der er masser af folk, som slet ikke gider sundhedsræset og al hysteriet omkring teknologi og træning for egen vindings skyld. Et sundt liv i år 2016 handler derfor også om relationer, psykisk balance, god tid, mindfullness, vinterbadning og kropslige fornemmelser af livskvalitet, siger sociolog Birthe Linddal Jeppesen til Jyllands Posten.

Hun forudser blandt andet, at flere vil benytte sig af naturen som en kilde til sundhed.

– Naturen kan bringe dig i balance og lade dig op. Naturen rummer en stor kilde til et sundt liv. Det sunde kobles per definition sammen med det naturlige, også selvom det ikke altid forholder sig sådan. Træning i naturen er ofte bedre, mere effektivt og mere spændende træning. Naturen er moderne,« siger hun.

Naked running

Fitnesstrenden har været fremme i en del år efterhånden, og for nogle er det ved at være tid til at komme helt væk fra det.

Det er noget, Henrik Duer ser helt tydeligt.

– Der er ved at komme modbevægelser a la ‘vær glad for den, du er’. Ulempen ved al det teknologiske er jo, at man kan gå hen og blive en slave af sine apps. Der er også en trend, der hedder ’naked running’, hvilket vil sige løb uden nogen gadgets. Man lytter bare til kroppen ligesom i gamle dage, siger han.

Naked running handler altså ikke om at løbe uden tøj, men det handler nærmere om en teknologisk nøgenhed. Det indebærer at lade telefonen med både Endomondo og Spotify ligge derhjemme. På den måde kan man være fri for forstyrrelser og få plads til at lytte til kroppen og finde sin egen naturlige løbestil.

 

Kilde: Jyllands Posten

Forrige artikelMad på farten ender i overspisning

Næste artikelTre nemme råd til at få varmen bedst og billigst

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.