Nyheder

Sundt slik stormer frem

15. maj 2009

De naturlige snacks har holdt flyttedag fra kagedejen til slikskålen. Forbruget af tørret frugt og nødder er næsten fordoblet på ti år, skriver månedsbladet Samvirke.

Og butikkerne skubber med på de nye vaner ved at lade det sundere slik holde flyttedag.

I nogle butikker står produkterne stadig blandt bageingredienserne, men det bliver stadig mere almindeligt, at man finder nødderne og rosinerne blandt snacks, grøntsager eller helt fremme ved kassen.

Sundt og smart med nødder Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddahl Hansen finder det naturligt, at det sunde slik vinder frem.

»Det er blevet smart at spise nødder. De naturlige snacks er slik med god samvittighed,« siger hun til bladet. Cashewnødden er til både sødt og salt.

Også i moderne madretter vinder nødder og frugter frem. Inspireret af arabisk og asiatisk mad bliver tørret frugt og nødder en del af også de varme middagsretter.

Kilde: Politiken.dk

(Oprettet 19. maj 2009)

Forrige artikelIngen lindring på vej for Pollenallergikere

Næste artikelSkab wellness med din mad