Mad

Super lækkert & økologisk

25. september 2009

Økologiske produkter til udrensning af kroppen og rengøring af boligen. Læs om de mange spændende produkter her.

Økologiske kulturer

Kanne-Brot er naturligt gærede mælkesyrebakterier på fuldkornsprodukter. Syreresistente mælkesyrebakterier kan nå helt ned i tyndtarmen og medvirke til at ændre tarmfloraen, så du kan vende en dårlig mave til det bedre. Den kan drikkes direkte, f.eks. i en smoothie – eller du kan bruge den til surdej eller andet, der kræver en bakteriekultur.

Et velfungerende tarmsystem sikrer en god optagelse af maden. Velegnet ovenpå udrensning og faste.

Skal du på ferie og vil gerne sikre en god bakteriekultur, så er det muligvis mere praktisk med Fermentkornkapsler, der også er gode for mavens naturlige balance.

Hele rensende æbler

Æbleeddike er skattet i folkemedicinen som en kur til udrensning. Denne økologiske version er lavet på hele æbler – nogle æbleeddiker er lavet på skræl og kerner. Med det hele æble kommer mineraler og enzymer med. Æbleeddike virker basisk – altså syreneutraliserende på kroppen. Kan bruges ved inflammatoriske tilstande – eller til slankekuren. Brug det i dressinger eller tilsæt det i badet, hvor det også kan fremme udrensningen.

Hæld økologi i spanden

Uniren er en rengøringsserie med økologiske ingredienser. Serien er certificeret efter reglerne for Ecocert. Uniren kan bruges til al slags rengøring – vask, vinduer m.m., og er mild mod huden for de fleste. Serien fra Urtekram har tidligere været kendt uden økologiske ingredienser og sælges til fornuftige priser

Alger – nu grønne på mere end én måde

Chlorella og spirulina – mikroferskvandsalgerne – er nu kommet i økologiske varianter. Algerne indeholder et meget bredspektret næringsindhold – vitaminer, mineraler og aminosyrer – samt utrolig meget protein for en plante at være. Alt sammen organisk bundet, hvilket gør det let at optage.

Chlorella er kendt for sin evne til at styrke immunforsvaret og sin udrensende virkning.

Spirulina er god til at regenerere væv og celler.

Velegnede kosttilskud til ældre og svækkede, sportsfolk – og ikke mindst ved slankekure. Den megen protein virker mættende, ligesom algerne udvider sig i væde. På trods af den økologiske fremstilling skræmmer prisen ikke.

Delikatesse på smørrebrødet

Biodynamisk majonæse og remoulade – Naturata – finder du nok ikke på supermarkedets billighylder. Til gengæld er her tilbehøret til det lækre smørrebrød, der er velsmagende, let og fri for farve- og konserveringsmidler. Økologisk og biodynamisk for alle madglade.

En anden økologisk delikatesse er den vegetabilske gourmetpaté fra Tartex lavet på kantarelsvampe.

Eller hvad med at toppe middagen op med græske økologiske og håndplukkede Kalamata oliven – uden sten?

Ren omega3

Soja Omega3 indeholder hampolie og er sødet med agavesirup. En økologisk mulighed for at rette op på den skæve fedtsyrebalance. Omega3 fedtsyren, som er så vigtig, får vi bl.a. fra fisk, men da de i visse tilfælde kan være forurenet med kviksølv, kan en soja-drikken være et alternativ f.eks. for gravide.

Sojabønnen er kendt fra Asien – og dens høje indhold af isoflavoner er også virksomme i kræftbehandling.

Skrappe virksomme sager

Sennepsfrø er kendt for at være et effektivt middel ved fordøjelsesbesvær. Det renser ud gennem huden, men modsat bukkehornsfrø lugter det ikke. Udover bedre fordøjelse har frøene en gavnlig virkning på luftvejene – slimhinder og lunger: En billig folkemedicin mod dårlig mave.

Forrige artikelSådan! en sund mand kræver ros

Næste artikelRent & økologisk

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.