Nyheder

Superfood for dit hår, hud og negle

Foto: Adobe Stock
2. juli 2018

Har du svage negle, slap hud, hårproblemer samt øget håndsved og kløe mellem fingre og tæer? Så mangler du muligvis silicium.

Silicium – også kaldet kisel eller ”beauty”-mineralet – hører til et af de vigtigste spormineraler.

En af grundene til, at silicium er vigtigt for os, er at det går ind og aktiverer makrofager, som er en del af vores immunforsvar. Makrofagerne fungerer som skraldemænd, og de æder bogstavelig talt affaldsstoffer, toksiner og andre komponenter, som ikke hører til i kroppen.

Mineralet styrker også hud, hår, negle og slimhinder og sørger for at holde bindevævet elastisk.

Hvor kan jeg få silicium?

Silicium findes hovedsageligt i væv, der behøver en særlig stærk struktur som knogler, tænder, brusk, muskler, sener, lunger og negle. En gennemsnitsvoksen indeholder cirka et gram silicium, som optages i tarmen. For voksne er det anbefalede indtag (AI) af silicium 25-30 mg dagligt.

Det er muligt at indtage silicium igennem sin kost – men ensidig kost med hovedvægt på kød og ingen eller kun få grøntsager øger risikoen for siliciummangel. Heldigvis er der mange fødevarer, der indeholder silicium, da det er det næstmest udbredte stof på Jorden. Blandt de mest siliciumrige fødevarer er:

– Frugt og grønt, såsom æbler, appelsiner, græskar, gulerødder, agurker, kål, løg osv.
– Nødder og mandler
– Kornprodukter, havre, byg og ris
– Fisk.

Bliv smuk med silicium

Hvis man ikke kan få sit silicium-behov dækket gennem kosten, findes der masser af forskellige silicium-tilskud i helsekostforretningerne. Hvad end dit hår er tørt og kedeligt, dine negle er sprukne og ødelagte, eller din hud er slap og kløende, er der hjælp at hente.

  1. Håret:

Flere lider af kløende hovedbund og hårtab, som i mange tilfælde kan skyldes mangel på silicium. Silicium arbejder med hårsækkene og fremmer produktionen af keratinproteinforbindelser, hårets byggesten.

Original Silicea indeholder forstøvet silicium, zink, selen og mangan, og kan gå ind og hjælpe på hårtab, der skyldes mineralmangel.

En, der har haft glæde af Silicium-produktet, er Yvonne Henningson, som oplevede, at hendes ømhed og kløe i hovedbunden forsvandt efter brug af Silicea – og vigtigst af alt, så mistede hun heller ikke længere sit hår.

Original Silicea findes også i såkaldte ”Beauty Shots”, som er et nyt, unikt skønhedstilskud, der indeholder masser af gode stoffer, blandt andet biotin, selen og silicia i en lækker blanding med frugkoncentrat.

Netop den høje koncentration af silicium gør det til lidt af et vidundermiddel mod trist hår – og hud og negle som en bonus.

  1. Neglene

Silicium fremmer væksten af ​​sundt bindevæv – især det tykke lag af epitelvæv, som neglebåndet består af.

Både hår og negle vokser langsomt. Et sundt hår vokser omkring 0,3 mm om dagen og negle vokser ca. 0,1 mm. For synlige resultater på hår, hud og negle, anbefales derfor mindst tre måneders behandling med Silicea, så keratinproteinets væv kan blive styrket optimalt.

  1. Huden

Huden består af bindevæv og indeholder blodkar, der forsyner huden med ilt og næring. Det er altså bindevævet, der giver hudens styrke og elasticitet.

Hvis du tager silicium, fremmer næringsstoffet et sundt bindevæv, og det er en forudsætning for fast og ren hud. Det styrker nemlig hudens modstandsdygtighed og evne til at regenerere.

Silicium er nødvendig for at styrke bindevævet på grund af dets evne til at binde vand i cellerne. Fastheden af ​​huden opretholdes også, når hudens fugt holdes, og det bidrager til forbedret hudelasticitet og dermed færre rynker.

Kilder:
https://kurera.se/kisel-effektivt-mot-haravfall/

 

 

Forrige artikelSpicy fiskesuppe

Næste artikelDerfor elsker vi jordbær!