Opskrifter

Suppe med alt godt fra grøntsagsskuffen

4. februar 2021

4 personer

Det skal du bruge

100 g gulerødder

175 g søde kartofler

275 g blomkål

75 g fennikel

100 g squash

250 g tomater

1 løg

3 fed hvidløg

2 spsk rapsolie

havsalt

3 tsk stødt spidskommen

fintrevet skal fra 1 økologisk citron

1 dåse kokosmælk

6 dl vand

saft fra 1 citron

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skræl gulerødder og søde kartofler, og rengør de øvrige grøntsager. Halver tomaterne, skær resten af grøntsagerne ud i grove tern, og kom dem i en skål. Pil og hak løget og hvidløget, og kom det i skålen. Vend olie, salt, spidskommen og citronskal sammen med grøntsagerne, og fordel det hele på en bageplade eller i et ildfast fad. Bag det i ovnen i cirka 30 minutter, og rør gerne rundt undervejs.
  2. Tag grøntsagerne ud af ovnen, og kom dem i en blender sammen med kokosmælken – blend det hele godt sammen, og smag til. Hvis suppen ikke er varm nok, så hæld den i en gryde, og varm den op under omrøring. Tilsæt vand, alt efter hvilken konsistens du ønsker. Smag suppen til med citronsaft og salt og evt. en smule chilisauce eller chiliflager. Suppen kan serveres med brød og evt. ristede kerner eller brødcroutoner på toppen.

Tøm grøntsagsskuffen

Ønsker du en fyldigere suppe, kan du lige inden servering tilsætte en dåse kikærter eller bønner. Du kan også bruge peberfrugt, græskar, hvide kartofler, bladselleri og broccoli. Det vigtige er, at grøntsagerne bliver bagt i ovnen, til de er møre. Det giver masser af smag.

Fra bogen “Grønt i front – i klimakøkkenet” af Ditte Ingemann.

Forrige artikelEr D-vitamintilskud til børn egentlig så væsentlige?

Næste artikelRed-Rødbederne-pasta