Mad
Opskrifter

Suveræn broccolisalat

De grønne frikadeller smager vidunderligt.

Foto: Sara Galbiati
10. oktober 2023

Denne grønne og lækre salat fungerer godt som servering til grønne frikadeller

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 600 g broccoli eller broccolini
  • 200 g kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • ½-1 tsk uraffineret flagesalt og peber
  • 1 tsk revet skal af økocitron
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk ristede pinjekerner
  • 50 g friskrevet parmesan eller vegansk ost
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk tørrede tranebær

Varm ovnen op til 200 grader.

Rengør og del broccolien i buketter med lidt stilk, eller anvend broccolini.

Skræl og kog kartoflerne, til de netop er møre. Små og nye kartofler kan du bruge hele – store og gamle skal skæres i tern. Fordel broccolibuketter eller broccolini og kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir.

Læg pillede hvidløgsfed skåret i tynde skiver ved og fordel 2 spsk olivenolie samt salt og peber over grønsagerne. Bag det hele i den varme ovn i cirka 25 minutter, til broccoli og kartofler er sprøde og let brunede. Tag broccoliblandingen ud af ovnen og vend den med 1-2 spsk olivenolie, friskrevet citronskal, citronsaft, ristede pinjekerner, friskrevet parmesan samt basilikum og tørrede tranebær.

Forrige artikelDansk forsker vil gøre planteost lækkert

Næste artikelGrønne frikadeller

Anette Harbech Olesen

Mad- og sundhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2013.