Svamp af gryn og korn?

Jeg har fået taget en vegatest og har fået at vide, at jeg har en svampebelastning og psykosomatisk stress. Jeg har forsøgt i ca. 3 måneder at komme af med svampebelastningen og har også fået det bedre. En overgang spiste jeg havregrød af 5 korns blanding fra Urtekram og fuldkornsrugbrød, som jeg nød meget, men så var der nogen, der fortalte, at jeg ikke må få gryn eller rugbrød.

Det er jeg meget ked af, da jeg er undervægtig og føler mig sulten, så jeg ved ikke, hvad jeg skal spise.

Ellers får vi kun kylling, fisk og æggeretter. Jeg er meget i tvivl og vil gerne have det sidste væk og nyde noget, jeg godt kan lide.

Venlig hilsen

Karin 

Det er dejligt at høre, at du har fået det bedre.

Jeg ser ikke nogen grund til, at du ikke kan spise fuldkornsprodukter, hvis du ellers ikke har problemer med gluten. Hvis det var tilfældet, skulle du gerne have fået det at vide ud fra Vega-testen.

Det er vigtigt, at du varierer din kost og ikke spiser rugbrød og havregryn i store mængder. Vær opmærksom på at købe brød uden gær.

Det lyder til, du mangler lidt inspiration til at lave mad, så det ikke bliver for ensformigt og uden overvægt af kornprodukter. Her må du en tur på nettet eller på biblioteket for finde inspiration, for det har man brug for, når kosten lige pludselig skal være anderledes end sædvanlig. Oscar Umahro Cadogan, Thorbjörg Hafsteinsdottir, Kernesund Familie har lavet flere interessante kogebøger. Desuden kan Lisbeth Tordendahls bog: “Grønne proteiner” varmt anbefales. Der er også masser af inspiration at finde i diverse kogebøger om raw food.

Et par inspirationsforslag kan være, at du til morgenmad laver smoothies med udgangspunkt i frossen broccoli/spinat, ½ banan og lidt bær. Prøv at lade frokosten bestå af noget andet end rugbrød. Brødet kan sagtens undværes, og du kan spise salater, grøntsager med fisk, kød, æg eller bælgfrugter i stedet. Et alternativ til rugbrød kan være at kaste sig over stenalderbrød, som er bagt på nødder og kerner.

Krop og psyke hænger sammen, og derfor skal du også kigge på, hvilke mønstre og tanker i dit liv, der er kan være med til at give dig svampeinfektion. Får du sagt til og fra? Sætter du grænser, eller lader du andre overskride dine grænser? Påtager du dig flere opgaver, end du kan magte og har lyst til? Det er relevante spørgsmål at stille sig selv og evt. få hjælp af en behandler.

Håber det kan hjælpe dig det sidste stykke af vejen.


Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*