Nyheder

Sygehuse får karakter

2. november 2006

Nu kan alle tjekke hvor mange stjerner deres lokale sygehus får sammenlignet med andre sygehuse i landet. Det sker på hjemmesiden www.sundhedskvalitet.dk, hvor hvert enkelt sygehus vurderes ud fra 14 parametre.

Karakterskalaen går fra en til seks stjerner, og håndhygiejne, fejl ved operation og medinddragelse er blot nogle af forhold sygehusene bedømmes på. Samtidig gives sygehusene karakter for 174 konkrete undersøgelser, behandlinger og sygdomme, herunder 10 medicinske og onkologiske behandlinger.

Eksempelvis kan man på siden få et overblik over, hvor mange sygehuse, der behandler for lungekræft, og hvilke der får flest stjerner. Og er man ligeglad med køkken- og toiletforhold, men mere interesseret i generel tilfredshed og kontaktperson-ordningen kan man søge specifikt på det. I begge kategorier er Vejle Sygehus alene om at score fire stjerne, ligesom det er det eneste sygehus, der får fire ud af seks mulige stjerner i overordnet karakter.

Fortæller ikke hele sandhedenSandsynligvis er man som lungekræftpatient dog mest interesseret i at vide noget om ventetider og overlevelse – ikke bare for sygehuset generelt, men for behandlingen af lungekræft specifikt. Det giver siden også mulighed for at søge på, men svarene afslører, at der er lang vej endnu. For de fleste sygehuse er der ingen oplysninger på hverken ventetider eller 30-dages dødelighed for lungekræft.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er da heller ikke sen til at indrømme, at siden næppe fortæller hele sandheden om det danske sygehusvæsen:

– Men hvis ikke vi begynder at udtrykke noget af sandheden, så kommer den fulde sandhed aldrig frem. Med det her forsøger vi at fremme åbenhed og gennemsigtighed. Det skal være muligt at orientere sig om kvalitet og service på det enkelte hospital uden at have en længerevarende medicinsk uddannelse, siger Lars Løkke Rasmussen.

Kilde: cancer.dk

Forrige artikelForbrændinger efter ulykker øger ikke risiko for kræft i huden

Næste artikelSpis tunbøffer med måde

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.