Nyheder

Tænker du på hele din krop, når du køber kosttilskud?

Foto: Adobe Stock
17. december 2018

Der er nogle dele af kroppen, der får mere opmærksomhed, når vi snakker kosttilskud. Immunforsvar. Knogler. Hår. Men måske er der brug for at åbne øjnene op for, at andre dele af kroppen også kan have brug for lidt ekstra hjælp til at fungere bedst muligt.

Markedet for kosttilskud, vitaminer og mineraler er stort. Rigtig stort. Ja, faktisk så stort, at det måske kan være svært at hitte hoved og hale i, hvad forskellen på to produkter er – og der kan være forskel.

Forskel i mængderne af de gode stoffer i to forskellige piller. Forskel på, hvor optagelige de er. Forskel på, hvor de kommer fra. Det er måske små forskelle, men som vi også ved, så ligger djævlen i detaljen.

Derfor kan det være en hjælp at vide lidt om producenterne bag pillerne. Det kan nemlig gøre det nemmere, når man står overfor at skulle vælge den ene pakke kosttilskud over den anden.

Og der er utvivlsomt mange, gode producenter på markedet, som arbejder professionelt og ordentligt med at skabe de allerbedste produkter. Et af de firmaer er KAL – et gammelt amerikansk firma.

De var nogle af de første som kombinerede mineraler og vitaminer i en pille, og siden dengang har de arbejdet benhårdt på at kombinere naturens egenskaber med moderne teknologi for at opnå de reneste tilskud til det moderne menneske.

Ser du, hvad dine øjne har brug for?

Men det handler ikke kun om at finde nogle firmaer, man har tiltro til. Det handler også om at finde ud af, hvad det er, man egentlig har brug for. Er det knoglerne, der skal have et boost? Immunforsvaret? Cellerne? Oplagte valg, men der er måske også andre dele af kroppen, som har brug for hjælp.

Hvornår har du for eksempel sidst tænkt på, hvad det kræver for dine øjne at fungere? Måske bemærker du dem, hvis en øjenvippe generer øjenæblet, eller dine øjne er tørre efter at have gået i modvind, men langt størstedelen af tiden, tænker du nok ikke over dem. Ikke på samme måde, som du tænker på knoglerne, cellerne eller immunforsvaret.

Men der skal faktisk en hel del til, for at øjnene har det godt. For selvom de ikke ser ud af meget, består øjet af fyrre forskellige dele, og hver del kræver blodtilførsel og næringsstoffer for at virke. Vitamin B sørger blandt andet for at understøtte blinkefunktionen. Vitamin A hjælper med at opretholde et ordentligt nattesyn.

For slet ikke at snakke om de mineraler, øjnene har brug for – såsom zink – og de næringsstoffer, det kræver at opretholde en ordentlig blodcirkulation.

Alt det bemærker du nok sjældent i dagligdagen, men er værd at tænke over, når du tænker over hvilke kosttilskud, der skal være en del af din rutine. For at understøtte øjnene kan Eye Formula Plus eksempelvis fremhæves. De indeholder alle de vitaminer, mineraler og aminosyrer, som øjnene skal bruge.

Og der er sandsynligvis andre dele af din krop, du heller ikke tænker over, at du kan styrke.

Er dine læber kysseklar?

Læberne er faktisk en udsat del af ansigtet. De er i berøring med hænder, mad, glas, bestik og andre læber, som alle kan bære vira og bakterier. Derudover er læberne følsomme over for vind og vejr – solens stråler i sommermånederne og den kolde blæsende luft om vinteren.

Læbepomaden er fast inventar i mange tasker og lommer. Men mens pomaden kun tilfører fugt, som en lotion gør det for huden, beskytter den ikke læberne mod vira, bakterier og sårdannelse, der kan stamme fra vitaminmangel og fejlernæring.

Der skal noget helt andet til, og det kan ikke smøres på udefra. Det skal komme indefra. Her findes forskellige aminosyrer og alger, som kan have særligt gavnende evner for læbe-sundheden.

En af de helt store piner mod læberne er forkølelsessår, som er en reaktion på herpes-1. For nogle er det en sjældenhed, at et forkølelsessår popper frem, mens det for andre er et gentagende problem. Uanset, hvor tit såret viser sig, kan det være smertefuldt, sænke selvtilliden og kontakten med andre mennesker, mens det står på.

Forskning viser, at visse alger har en hæmmende effekt på herpes virussen, og dermed kan være med til at holde udbruddene nede. Derudover har algerne positiv virkning på læbernes sundhed generelt. Aminosyren L-Lysine hjælper også til at holde forkølelsessårene nede og er med til at gøre læberne stærke og opretholde en god collagen-produktion. L-Lysine er en essentiel aminosyrer, og er altså ikke en, kroppen selv danner.

Men der er også en række næringsstoffer, der spiller ind i forhold til bare at sørge for at holde læberne bløde og forhindre dem i at sprække. Det gælder eksempelvis B6-vitamin, C-vitamin og zink. Alt det kan du få i Ultra Lysine Lips, som også indeholder olivenblads-ekstrakt, som forskning antyder har positive virkninger på immunforsvaret.

Kroppen er kompleks, og selv de ”små” ting – som læber og øjne – kan have det bedre udenpå ved at få hjælp indefra.

Forrige artikelJulens sunde tilbehør

Næste artikelMangel på D-vitamin tidligt i livet øger risikoen for skizofreni

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.