Opskrifter

Tærte med forårsløg

Foto: Sarah Sanctuary Williams
16. november 2021

Denne opskrift på tærte med forårsløg stammer fra bogen Gaven til maven, skrevet af Anette Harbech Olesen. Tærten er glutenfri og let at tilberede. Den er velegnet enten til frokost eller aftensmad med en god salat til.

Ingredienser til 4 personer

Det skal du bruge

Tærtebund

150 g groft rismel

100 g boghvedemel

75 g smør, ghee eller plantesmør

50 g Acido eller havrefløde

1 tsk uraffineret flagesalt

Lidt vand til at samle dejen med

Smør/olie til tærteformen

Fyld

3 æg

3 dl Acido eller havrefløde

1 dl reven ost, fx gruyere

(gem lidt til drys)

½ spidskål eller ¼ hvidkål

4 forårsløg

1-2 fed hvidløg

2 tsk frisk rosmarin

1 tsk frisk timian

2 spsk persille

Uraffineret flagesalt og peber

5 løg i forskellige farver og

størrelser, fx skalotte- eller rødløg

1-2 dl smuldret gedefeta

Sådan gør du

Saml alle dejens ingredienser med hænderne og ælt dejen, til den er blød og smidig. Suppler eventuelt med lidt ekstra vand. Fordel dejen i en smurt tærteform. Dæk dejen med bagepapir og læg keramiske bagekugler eller tørrede bønner ovenpå. Varm ovnen op til 200 grader, forbag bunden i 20 minutter og lad den køle let af.

Pisk æg, Acido eller havrefløde og ost sammen. Skær kål og forårsløg i fine strimler. Kom kål, forårsløg og presset hvidløg og krydderier ned i æggeblandingen. Pil løgene og skær dem i tykke ringe. Smuldr gedefetaen i æggeblandingen og fordel den i tærtebunden. Placer løgringene og drys med reven ost. Bag tærten ved 200 grader i 30 minutter.

Tip: Reagerer du på løg i alle former, kan du eventuelt erstatte løgene i denne tærte med svampe.

Om bogen:

Anette Harbeh:”Gaven til maven – spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad”

300 sider, 299,95 kroner

Politikens Forlag 2021

Forrige artikelGaven til maven – spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Næste artikelSkøn vital hud

Anette Harbech Olesen

Mad- og sundhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2013.