Ingredienser til 4 personer
Tærtebund
150 g groft rismel
100 g boghvedemel
75 g smør, ghee eller plantesmør
50 g Acido eller havrefløde
1 tsk uraffineret flagesalt
Lidt vand til at samle dejen med
Smør/olie til tærteformen
Fyld
3 æg
3 dl Acido eller havrefløde
1 dl reven ost, fx gruyere
(gem lidt til drys)
½ spidskål eller ¼ hvidkål
4 forårsløg
1-2 fed hvidløg
2 tsk frisk rosmarin
1 tsk frisk timian
2 spsk persille
Uraffineret flagesalt og peber
5 løg i forskellige farver og
størrelser, fx skalotte- eller rødløg
1-2 dl smuldret gedefeta
Saml alle dejens ingredienser med hænderne og ælt dejen, til den er blød og smidig. Suppler eventuelt med lidt ekstra vand. Fordel dejen i en smurt tærteform. Dæk dejen med bagepapir og læg keramiske bagekugler eller tørrede bønner ovenpå. Varm ovnen op til 200 grader, forbag bunden i 20 minutter og lad den køle let af.
Pisk æg, Acido eller havrefløde og ost sammen. Skær kål og forårsløg i fine strimler. Kom kål, forårsløg og presset hvidløg og krydderier ned i æggeblandingen. Pil løgene og skær dem i tykke ringe. Smuldr gedefetaen i æggeblandingen og fordel den i tærtebunden. Placer løgringene og drys med reven ost. Bag tærten ved 200 grader i 30 minutter.
Tip: Reagerer du på løg i alle former, kan du eventuelt erstatte løgene i denne tærte med svampe.
Anette Harbeh:”Gaven til maven – spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad”
300 sider, 299,95 kroner
Politikens Forlag 2021
Forrige artikelGaven til maven – spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad
Næste artikelSkøn vital hud